KAYMAKAM KOSANSU’DAN MIRAÇ KANDILI KUTLAMA MESAJI

Gökçebey Kaymakami  Sayin Ömer Övünç KOSANSU, Miraç Kandili Kutlama mesaji yayimladi.

Kaymakam KOSANSU mesajinda;” Miraç, Peygamber Efendimizin Cenab-i Allah’in huzuruna kabulü, ilahi sirlarin kendisine gösterildigi ve onun sahsinda insanligin önüne açilan sinirsiz bir yükselistir. Bu mucize, insanin Allah’in rizasina ulasabilmesi halinde; manevi alemde yükselebilmesinin, ilahi rahmet ve huzura erisebilmesinin, gönül ve ruh temizliginden, Allah'a baglilik ve boyun egmesinden geçecegini insanliga hatirlatan ilahi bir mucizedir. Miraç’ta; insanin yasama hakkini, seref ve haysiyetini korumayi, toplumun huzur ve güvenini saglamayi amaçlayan emirler de vahyedilmistir.

Kandil geceleri, hiç süphesiz tüm Islam Alemine sunulan; manevi degerlerimizin güç kazandigi, birlik ve beraberligimizin pekistigi, selamlasmanin ve paylasmanin arttigi, iyiligin, barisin, dostlugun, kardesligin ve merhametin büyük bir heyecan ve coskuyla kutlandigi mübarek ve çok özel gecelerdir.

 Manevi duygularimizin yeserdigi, çesitli münasebetlerle dostluk ve kardeslik baglarimizin güçlendigi bu kutsal geceler merhamet eden ve bagislayan Allah'in bir ikramidir. Bu mübarek gecede elimizi ve gönlümüzü uzanabilecegimiz herkese açmali, kardeslik ve beraberligimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yeniden yesermesine gayret göstermeliyiz. Yüreklerimizi kin ve nefret duygularindan arindirmak, dostluklarimiza daha da önem vermek için bu mübarek geceyi büyük bir firsat olarak görmeliyiz.

Ben bu duygu ve düsüncelerle; bu mübarek ve anlamli gecenin sevgi, baris ve kardeslik duygularini kuvvetlendirmesini temenni ediyor ; Ilçemize, Ilimize, Ülkemize ve tüm Islam Âlemine hayirlara vesile olmasi dilegiyle tüm Gökçebey’li hemserilerimin Miraç Kandili'ni kutluyorum.