Milli Egitim Bakanligina Mahmut Özer atandi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan imzasiyla Resmi Gazete'de yayimlanan karara göre, Milli Egitim Bakanligi'na Bakan Yardimcisi Mahmut Özer atandi.

BAKAN ÖZER'IN ÖZ GEÇMISI

Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, 5 Mayis 1970'te Tokat'ta dogdu. Ilk ve orta ögrenimini bu ilde tamamlayan Özer, Istanbul Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberlesme Mühendisligi Bölümünden 1992'de mezun oldu.

Yüksek lisans ve doktorasini Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektronik Mühendisligi Ana Bilim Dali'nda tamamlayan Özer, Devlet Hava Meydanlari Isletmesi Genel Müdürlügü Dalaman Havalimaninda 1992 ile 1994 yillari arasinda elektronik mühendisi olarak çalisti.

Özer, 1994-2002 yillarinda Gazi Osmanpasa Üniversitesinde ögretim görevlisi, 2002-2010 yillarinda Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliginde ögretim üyesi olarak görev yapti.

28 Kasim 2010 ile 4 Ekim 2017 tarihleri arasinda Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü olarak görev yapan Özer, 1 Agustos 2015-1 Agustos 2016 döneminde Üniversitelerarasi Kurul Baskanligi, Mesleki Yeterlilik Kurumu Yönetim Kurulu Üyeligi ve Baskan Vekilligi, Türk Standartlari Enstitüsü Genel Kurul Üyeligi görevlerinde bulundu.

Özer, 4 Ekim 2017'de Ölçme, Seçme ve Yerlestirme Merkezi Baskanligi görevine atandi.

Halen Islam Dünyasi Yüksekögretim Kalite Güvence Ajanslari Birligi Baskani olan Özer, 8 Agustos 2018'den bu yana Milli Egitim Bakan Yardimciligi görevini yürütüyordu.

Resmi Gazete'de yayimlanan kararla Milli Egitim bakan yardimciliklarina da 3 isim atandi. Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, Prof. Dr. Petek Askar ve Dr. Sadri Sensoy, Milli Egitim Bakan Yardimcisi oldu.