BASKAN POSBIYIK SICAK YEMEK ILE GÖNÜLLERI ISITIYOR

Kdz. Eregli Belediyesi, Ramazan ayinda ihtiyaç sahiplerinin yani sira pandemi nedeniyle issiz kalmis ve muhtaç olan vatandaslarin evlerine sicak yemek ulastirmak için seferber oldu. Sefer taslarini bol kepçe doldurarak ilk iftara yetismesi için ekipleri koordine eden Belediye Baskani Halil Posbiyik, “Zor bir dönemden geçiyoruz. Bu Ramazan da issiz kalmis, yardima muhtaç, evinden çikamayan kim varsa, bir tas çorba, bir kap yemege ihtiyaci olanin sofrasinda olacagiz” dedi.

Kdz. Eregli Belediyesi Ramazan ayinin ilk gününde sefer taslarini yola çikardi, ihtiyaç sahiplerinin yani sira pandemi nedeniyle issiz kalmis, muhtaç insanlarin sofrasina sicak as ulastiriyor. Tüm ekipleri seferber eden Belediye Baskani Halil Posbiyik, ilk sefer taslarini bol kepçe doldurarak “ihtiyaç duyan tüm ailelere ulasin” talimati verdi.

Belediye yemekhanesinde ilk gün 800 kisilik hazirlanan yemeklerin dagitimini koordine eden Baskan Halil Posbiyik, “Ramazan ayi boyunca bir tas çorba, bir kap yemek ihtiyaci olanin sofrasinda olacagiz” dedi.

“BU YIL DAHA FAZLA TALEP VAR”

Posbiyik sunlari söyledi:

“Mübarek Ramazan ayinin Eregli’deki hemserilerimize, ülkemize, Islam alemine hayirli olmasini diliyorum. Sikintili bir ortamda Ramazan baslamis vaziyette. Ülkemizde maalesef esnafin dükkani kapali, issizler var, ihtiyaç sahibi aileler bir hayli fazla. Biz Eregli Belediyesi olarak geleneksel sicak as dagitimina devam ediyoruz her Ramazanda oldugu gibi. Bu yil daha da fazla talep oldugunun farkindayim. Çünkü gerçekten çok sayida issiz insan, ihtiyaç sahibi insan var. Maalesef çok sikintili bir ortam.

Belediyedeki personelimiz seferber olmus durumda. Asçilarimiz, yardimcilarimiz belli bir hijyen dahilinde büyük bir hazirlik yaptilar. Sefer taslariyla birlikte arabalarla belirledigimiz adreslere yemekleri götürecegiz. Hiç kimse görmeyecek. Zabita ekmegini ve sefer taslarini verecek, ertesi gün de boslari alip yenisini götürecek. Sefer taslari tespit edilen ailenin ihtiyaçlarina göre... 2 kisilik, 4 kisilik ve daha üzeri olanlar için ayri sefer taslari var. Tespitler yapildi, evlere buna göre dagitim yapacagiz. Yemekleri bol kepçe koyuyoruz ki çocuklar için öglen yemegi de hazir olsun istiyoruz. Aksam da iftarda kendilerine göre ayarlasinlar istiyoruz.
Su anda Eregli Belediyesi olarak en önemli görevimiz; muhtaç olan, ihtiyaç sahibi insanlara sicak yemek yetistirmek. Baskan yardimcilari, Zabita Müdürlügü, Sosyal Isler Müdürlügü ve diger ilgili müdürlükler bu ise kendini adamis durumda. Sofrasinda sicak asa ihtiyaç duyan herkese ulasmaya çalisacagiz. Öyle bir ortamdayiz ki bu yil sadece muhtaç ailelere as göndermiyoruz. Garson olarak çalisan issiz kalmis vaziyette, soför esnafi issiz kalmis vaziyette. Bir çok issiz kalan kesim var. Yaslari genç olmasina ragmen ‘Siz niye yemek istiyorsunuz’ demeyecegiz, onlara da elimizden geldigi kadar yardim edecegiz. Bir tas çorba, bir kap yemek ihtiyaci olanin sofrasinda olacagiz.

-HAYIRSEVERLERIMIZI DAYANISMAYA ÇAGIRIYORUM-

Bu hayir ayi. Müslümanlarin en önemli ayi. Eregli’deki hatta gurbetteki tüm hayirseverlerimizi dayanismaya çagiriyorum. Maddi ve ayni yardimlar, Baskan Yardimcisi Atilla Bulak ve Sosyal Isler Müdürlügü’ne müracaat etmek suretiyle yapilabilir. Kuru gida basta olmak üzere nakdi yardimda da hayirseverlerimiz bu seferberlige katkida bulunabilir. Ramazan ayi boyunca yapacagimiz bütün çalismalari hazirlamis durumdayiz. Kadir Gecesi’nde 7 tepe üzerinden canli yayinla Kur’an okutturacagiz. Yardim kolilerimiz de dagitiliyor. Halkimizi yardim kolilerimizle de desteklemeye çalisacagiz. Bizim Eregli Belediyesi olarak bu ay en büyük görevimiz muhtaç olanlara, issiz kalanlara sicak as dagitmak. Bugünkü menümüzde tas kebabi, pirinç pilavi ve çorbamiz var. Sefer taslari yola çikti. Hiç kimseyi rencide etmeden veren el, alan eli görmeden sicak yemekleri ulastiracagiz. Bizler evlerimizde yemeklerimizi afiyetle yerken aç insanlarin oldugunu, iftarda ve sahurda yemek bulamayan insanlarin oldugunu herkesin vicdanen hatirlamasini özellikle rica ediyor ve dayanismaya çagiriyorum”

Baskan Posbiyik’in açiklamasinin ardindan belediye ekipleri basvurular dahilinde tespit edilen ailelerin evlerine sicak yemek ve gida kolilerinin dagitimina basladilar.