ASLI BOSTANCI TÜM KADINLARIMIZIN HAKKINI ARAMISTIR!

Su, ates ve ahlâk dostluk kurmuslar. Bir gün ormanda dolasmaya çikmislar. Fakat bir müddet sonra içlerine bir korkudur düsmüs. Orman çok büyük ve çok karmasikmis.

Her türlü ihtimale karsi birbirlerini kaybederlerse, nasil bulacaklarini düsünmeye baslamislar.

Ates ve ahlâk suya sormus:

-“Kaybolursan seni nasil bulacagiz?”

Su cevaplamis:

“Nerede bir sirilti duyarsaniz ben oradayim.” demis.

Sira atese gelmis.

Su: -“Seni yitirirsek ne yapalim?” diye sormus.

Ates:-“Duman gördügünüz yerde ben varim.” cevabini vermis.

Sira ahlâka gelince cevabi su olmus:

-“Beni asla kaybetmeyin; eger kaybederseniz, bir daha asla bulamazsiniz!”

***

Geçtigimiz 8.Mart Pazartesi günü Ülke genelinde oldugu gibi Dünya Kadinlar Gününü kutladik.

Bir gün sonrada Gökçebey’de sevilen sayilan Ailelerinden Kenan Agabeyimizin kizi, Eren Bostanci’nin esi Asli Bostanci Atatürk Caddesi üzerinde Podyum Giyim magazasinin isletme sahibi E.Ç isimli sahis tarafindan olumsuz bir olay yasandi. Yasanan bu olay ilçe emniyet ve adliye ve E.Ç cinsel saldiri suç iddiasiyla tutuklandi.

Lakin, E.Ç sahis  magaza içinde bulunan kabinde görüntü almaya çalismis ise de olayi fark eden Asli Bostanci tarafindan erken müdahale etmesi üzerine amacina ulasamamis olup kamera görüntüsü alamamistir.    

Haberini de yaptim.

Olayi bilmeden bazi meslektaslarimiz da haberi yanlis yapmislar.

Her zaman derim masa basinda otururken haber yapilmiyor!...

Öncelikle Asli Bostanci’yi medeni cesaretinden dolayi dünyada yasayan tüm kadinlar adina kutluyorum ve tebrik ediyorum.

Bugün Asli Bostanci’yi çalistigi yerde ziyaret ettim.  Bire bir basindan geçen insanlikla bagdasmayan yasadigi olumsuz olayi dinledim.

Asli Bostanci;” yasadigim bu olayda bir kadin olarak sadece kendi hakkimi degil, tüm kadinlarimizin haklarini aradim. Daha sonra gerek telefonla arayan mesaj çekerek beni tebrik eden tüm Gökçebey halkina sonsuz tesekkürlerimi ve saygilarimi sunarim.”dedi.

Yazimin giris bölümüne ‘Su, ates ve ahlâk’ yasanmis bir olayla basladim.

Sira ahlâka gelince cevabi su olmus:

-“Beni asla kaybetmeyin; eger kaybederseniz, bir daha asla bulamazsiniz!” misali Asli Bostanci  tüm kadinlarimizin ahlakini korumustur.

 Haci Bektas Veli'nin dedigi gibi,’ Eline beline diline’ sahip çik.

Dogru söze ne denir.

Insanin kendine yaptigi kötülügü bir dünya bir araya gelse ona yapamaz. ...  Misali E.Ç’de kendi kendine yaptigi kötülügün cezasini bugün tutuklanarak ceza evinde çekmektedir.

Insan ilk önce seref ve onuru için yasamali serefi ve onuru olmayan insan dünyaya da sahip olsa bana göre insan degildir. Seref ve onur insanin kendisine ve karsisindakine duydugu saygi ile olur. Insanda seref ve onuru olmayan ahlak sahibi olmayan kendisi ve karsisindakine saygi duymayan bu gibi kisilerin insan diye toplumda yer edinmemesi lazim diye düsünüyorum.

Saglicakla kaliniz.