Kaymakam Atak’tan 19 Mayis Mesaji

Gökçebey Kaymakami Sayin Oguzhan Erdi ATAK'tan "19 Mayis Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayrami dolayisiyla mesaji yayimladi.

Kaymakam Atak mesajinda; “Geldikleri gibi giderler” anlayisiyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün 19 Mayis 1919’ da Samsun’ a çikisinin ve buradan baslattigi bagimsizlik hareketinin tüm yurda yayilarak esareti kabul etmeyen ve hürriyetinden vazgeçmeyen milletimizle giristigi milli mücadelenin zaferle taçlandirilmasinin 101. yilini idrak ediyoruz.

Milli mücadelenin fitilinin ateslendigi, tarihimizde önemli bir dönüm noktasi olan 19 Mayis, Gençlik ve Spor Bayrami olmasinin yaninda milletimiz için büyük bir iftihar kaynagi, inanç, bagimsizlik ve kararlilik sembolüdür.

Gençlerimizin, kurtulus mücadelesinin en anlamli günlerinden olan 19 Mayis’in derin manasini idrak ederek ayni ruh ve azimle aziz sehitlerimizin canlari pahasina korudugu bu vatani daha ileriye tasiyacaklarina, degerlerimize ve ilkelerimize sahip çikacaklarina güvenimiz tamdir.

Bu duygu ve düsüncelerle, basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere, kahraman sehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygiyla aniyor, gelecegimizin teminati olan sevgili gençlerimizin ve degerli halkimizin 19 Mayis Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramini kutluyor, saygi ve sevgiyle selamliyorum.”