30 arti Zonguldak, 24 arti Zonguldak i unutmayalim.

22.Dönem CHP Zonguldak Milletvekili Harun Akin,‘30 arti Zonguldak, 24 arti Zonguldak’i unutmayalim’ diyerek önemli açiklama yapti.

Akin açiklamasinda;” Corona sürecinin basindan bugüne kadar ilimiz Zonguldak ile ilgili dört kez degerlendirme paylasimlarim oldu.

Corona süreci ile dünyada kapitalist sistemin agir yara aldigini, yeni olusacak ekonomik programlarin temelinde Üretim ve Insan faktörünün çok güçlü bir sekilde öne çikacagi düsüncelerimi sizlerle paylastim.

Olusacak yeni ekonomi programlarinin Zonguldak’in lehine olabilecegi düsüncemi güçlü bir sekilde koruyorum.

Ülkemizde Corona ile verilen mücadele kapsaminda alinan önlemler kapsaminda;

30 Büyüksehir ve Zonguldak ,Türkiye gündemine geldi.

Sosyal medyayi kullanan insanlarimiz ,yerel ve ulusal gazete köse yazarlarimiz Zonguldak ile ilgili bir çok görüs ve degerlendirmelerini paylasti.

Hepimizin bildigi üzere,

Corona ile mücadele kapsaminda ikinci eylem plani açiklandi, 7 Büyüksehir kapsam disina çikti.

24 Büyüksehir ve Zonguldak yola devam ediyor.

Bundan sonra açiklanacak eylem planinda Zonguldak ile ilgili nasil bir karar alinir bilemem.

Bugün sizlerle Zonguldak adina paylasmak istedigim gerçek sudur.

Bu salgin bir sekilde bitecek ve normal hayatimiza dönmek adina hizli bir sekilde mücadele içinde olacagiz.

Biz Zonguldak olarak;

30 arti Zonguldak,

24 arti Zonguldak i unutmayalim.

Zonguldak’in , Corona sonrasi olusacak yeni dünya düzeninde güçlü bir sekilde yeralmasi için simdiden Zonguldak ilimizin sivil toplum olusumlari,sendikalari,siyasi partileri,yerel yönetimleri ve siyasi temsilcileri,

Zonguldak’in Corona ile birlikte yasadigi ve hepimizi üzen bu süreci unutmadan Zonguldak’in gelecegi adina ciddi bir çalisma içinde olunmasi gerektigini düsünüyorum.

Zonguldak , yerin altindaki enerji serveti Taskömürü ile nasil devam edecegini, yer üstünde enerji üreten dev tesisleri ile insan hayatini tehlikeye sokmadan barisik bir sekilde nasil yasayacagini,

Corona salgini veya olusabilecek baska salginlar ile karsilastigimizda yeterli olacak saglik birimlerimiz ile nasil mücadele edebilecegimizi tüm ayrintilari ortaya koyacak bir çalisma içinde olmalidir.

Bunun yaninda Zonguldak ilinin yetismis , bu konularda liyakat sahibi olan degerlerinin de görüslerini ortaya koyacagi çalisma alanlarinin yaratilmasi gerekliliginin çok dogru olacagi inancimi sizlerle paylasmak istedim.

“Vardir Senin Renginde Sehit Madenci Kani

Bu Gerçekleri Söyleyelim ki Sürsün Madencinin Serefi Sani”dedi.