Kaymakam Sayin Atak’in Berat Kandili Kutlama Mesaji

Gökçebey Kaymakami Sayin Oguzhan Erdi Atak, Berat Kandili kutlama mesaji yayimladi.

Sayin Atak mesajinda;”Berat gecesi, dinî ve toplumsal hayatimizda ilahi af, rahmet ve magfiret temennilerinin zirveye ulastigi, birlik, beraberlik ve kardeslik duygularinin da yogun biçimde yasandigi bir gecedir. Kulluk suur ve bilinciyle kendimizle hesaplastigimiz, hayatimiza Yüce Yaradan’in rizasi dogrultusunda yön vermeye karar verdigimiz firsat geceleridir.

Yaradan’dan sevgi, merhamet ve af niyaz ederken Yunus Emre’nin de veciz bir sekilde ifade ettigi gibi “Giderdim gönlümden kini” diyebilmek, insani iliskilerimizde hosgörüyü esas almak, yaratilani Yaradan’dan ötürü sevmek; iyiliklere, güzelliklere, hayra ve barisa atilmis en önemli adimdir.

Arzin, semanin ve insanligin mukadderatiyla ilgili kararlarin tayin edilecegi Berat Kandilini iyi degerlendirip gönül birligi yapmaliyiz. Bu gece hürmetine darginlar barismali, yüzler birbirine gülümsemeli, kalplerdeki buzlar erimelidir.

Bu duygu ve düsüncelerle Gökçebey’li hemserilerimin Berat Kandilini tebrik eder, bu gecenin Ülkemizin, Islâm Aleminin birlik, dirlik ve beraberligine, insanligin hidayet, baris ve huzuruna, bütün müminlerin tövbelerinin ve dualarinin kabul edilerek arinma ve affedilmelerine vesile olmasini Yüce Allah'tan niyaz ediyorum.”