Sayilar her birimizi alarma geçirecek seviyede

Zonguldak Valisi Erdogan Bektas, koronavirüs salgininda kentte ölüm sayisinin 5 oldugunun açiklamasiyla ilgili, “Mevcut sayilar tüylerimizi diken diken edecek seviyede. Her birimizi alarm seviyesine geçirecek seviyede sayimiz var” dedi.

Zonguldak Valisi Erdogan Bektas, Eregli ilçesinde yapilan maske ve diger ürünleri inceledi. Saglik Bakani Fahrettin Koca’nin Zonguldak’ta koronavirüs salginindan 5 can kaybi oldugu yönündeki açiklamasi hatirlatilan Vali Bektas, alinan tedbirlere herkesin mutlaka uymasi gerektigini söyledi. Vali Bektas, alarm seviyesine geçilmesi gereken sayilarin açiklandigini ifade ederek, “Bizim de burada olusturdugumuz bir bilim kurulumuz var. Hocalarimiz ile konustuk. Zonguldak olarak Türkiye ile paralel gidiyoruz. Türkiye’de ne kadar sorun varsa bizde de o kadar sorun var. Sorun asla hafif bir sorun degil. Ben Eregli’ye baktim. Çok sükür burasi biraz daha temiz gözüküyor. Ancak bu görüntü ile gerçek ayni olmayabilir. Çogunlukla olmuyor. 1 hafta önce Zonguldak da temiz görünüyordu. Bir hafta sonra Eregli’ni nasil görülecegini bilemeyiz. Kurallarimiz belli. Sosyal mesafe dedigimiz bir sey var. Kalabaliktan isin dogrusu sokaktan uzak duracagiz. Koruyucu önlemlerimizi alacagiz. Olasi vakalari toplumdan izole edecegiz” dedi.

‘KIMSE RAHAT OLMASIN’

Hiç kimsenin kendisini rahat hissetmemesi gerektigini ifade eden Vali Bektas, söyle dedi:

“Bu isten korunmus hiçbir sokak, hiçbir ev, hiçbir köy ve hiçbir mahalle yok. Ne kadar yok sayarsaniz yarin sorunu bir o kadar agir yasarsiniz. Türkiye’nin en büyük çabasi, sorunu en hafif sekilde atlatabilmek. Basarabilecek miyiz? Hep beraber görecegiz. Ne kadar kurallara uyarsak basaracagiz. Ne kadar uymazsak basaramayacagiz. Sayilara takilmayin. Sunu söylüyorum. Mevcut sayilar tüylerimizi diken diken edecek seviyede. Her birimizi alarm seviyesine geçirecek seviyede sayimiz var. Bunu bilin buna inanin yeter. Ben bugün buraya çiktim geldim. Sikinti var. Rahat degiliz. Sizin de sikintiniz olsun. Hiç kimse rahat olmasin. Bugün aksam simdi Eregli patlayabilir ve herkes kaçacak yer arayacak hale gelebilir. Hiç kimsenin garantisi yok arkadaslar. Bu yayilmasi müthis hizli olan bir mikrop.”