Idlib’de dört sehit, dokuz yarali

Milli Savunma Bakanligi'ndan yapilan açiklamada, Idlib'de çikan çatismada dört askerimiz sehit düserken, biri agir dokuz askerimizin de yaralandigi belirtildi.

Suriye’nin kuzeybatisinda yer alan Idlib’den gelen aci haberle sarsildik. MSB tarafindan yapilan açiklamada, bölgedeki çatismalarin önlenmesi için göreve gönderilen Mehmetçiklerimizin rejim güçleri tarafindan top atislariyla vuruldugu belirtildi.

Iste bakanligin yaptigi o açiklama;

Idlib'de çatismalarin önlenmesi maksadiyla bölgeye takviye olarak gönderilen unsurlarimiza, bulunacaklari yerler önceden koordine edilmesine ragmen Rejim unsurlari tarafindan 03 Subat 2020 tarihinde yapilan yogun topçu atisi neticesinde, 4 kahraman silah arkadasimiz sehit olmus, 1'i agir 9 silah arkadasimiz yaralanmistir.

Bölgede tespit edilen hedefler derhal ates destek vasitalarimizla yogun sekilde ates altina alinarak gerekli karsilik verilmis ve hedefler tahrip edilmistir.

Gelismeler takip edilmekte ve gerekli tedbirler alinmaktadir. Bizleri derin bir aci ve üzüntüye bogan bu olayda hayatini kaybeden aziz sehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahli Kuvvetleri ile asil milletimize bassagligi ve sabir, yarali personelimiz için acil sifalar dileriz.