UYAR, SINIR UYUSMAZLIGINA SON NOKTAYI KOYDU

Gökçebey Yerel tarih Arastirmacisi Sayin Sadi Uyar, Belediye Baskani Sayin Vedat Öztürk’ün makaminda ziyaret ederek ilçenin sinir uyusmazligini konusunda bilgi verdi.

Yerel tarih Arastirmacisi Sayin Uyar,”  Belediye sinirlari içerisine aldigimiz Çukur Mahallesi ile komsu ilçe sinirlari tam olarak belirlenmemistir. . Bilindigi gibi hala eski sinir çizgileri geçerli olmaktadir. Dereler, arklar, irmaklar gibi. Ilçemiz ile komsu ilçe arasinda bulunan sarikas mevkiinde sinir belirsizligi bulunmakta olup sinirlarin dere, tepe, yol gibi belirli ve sabit noktalardan geçirmek esas olduguna göre sarikas mevkiinde de böyle bir nokta bulunmamaktadir.

Gökçebey Ilçesine bagli Çukur mahallesinin dogal sinirlarini belirlemek için 1932 yilin da çizilen 1960 yilinda tasdik olunan köy sinir haritalarini esas almak gerekir neden mi 1932 yilindan bugüne kadar bir sinir ittifaki olmamis demek ki hala eski sinirlar geçerli.  Ilgili bakanliga müracaat edip “ Sinir tespit Karari’ni resmi gazetede yayinlatmamiz lazim, bunlari yaptigimiz zaman karayollarinin diktigi Gökçebey belediyesinin sinir bitis tabelalarinin yeri degisecektir ve Çukur mahallesi Belediye sinirlari içerisindeki bir mahalle statüsüne dönüsecektir.

Çukur Köyünün sinirlari kabalakli deresine kadar gidiyor il Genel Meclis Üyesi arkadaslarimizin bu konuda da arastirmasi gerekiyor burada da eski sinirlarimizi belirlemeliyiz.

Devlet demir yollari ilçe merkezimizin tam ortasindan geçiyor,  bir tarafta Hastane Emniyet Toki konutlari bir tarafta ilçe merkezi var.  DDY bu geçisleri halkin en rahat sekilde kullanabilecegi gibi düzenlemesi lazim, halkimizin bu konuda çok sikintilari var.”dedi.

Gökçebey Belediye Baskani Sayin Vedat Öztürk, Yerel Tarih Arastimacisi Sayin Sadi Uyar’a verdigi genis bilgilerden dolayi tesekkür ederek bu konuda gereken ne varsa yapilacaktir.” Dedi.