Vali Bektas’ in 30 Agustos Zafer Bayrami Kutlama Mesaji

Zonguldak Valisi Erdogan Bektas, 30 Agustos Zafer Bayrami kutlama mesaji yayimladi.

Vali Bektas mesajinda;"Bir kahramanlik destani olan ve tarihte yerine alan Kurtulus Savasimizin en önemli dönüm noktalarindan sayilan 30 Agustos Zaferinin 97’nci Yildönümünü milletçe büyük bir gurur ve coskuyla kutluyoruz.

Asil Türk Milleti tarih boyunca özgürlük ve bagimsizligindan asla taviz vermemis, her ne suretle olursa olsun ilke ve degerlerinden asla vazgeçmemistir.

Yokluklar içindeki milletimiz ve kahraman ordumuz; büyük bir azim, cesaret ve kararlilik sergileyerek vatanimizin bölünmez bütünlügünü korumak, yurdumuzu bölüp parçalamak isteyen yabanci devletlerin isgal ve hükümranligina son vermek amaciyla Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün sevk ve idaresinde baslatilan kurtulus savasiyla büyük bir destan yazmis, emperyalist güçler dize getirilmistir.

Milli Mücadelemizin son asamasi olarak görülen ve ATATÜRK’ ün liderliginde baslatilan her safhasi essiz fedakârlik örnegi ve kahramanliklarla dolu Büyük Taarruz ve Baskomutan Meydan Savasi da tarihimizin en önemli savaslarindan birisi olmus, milletimizin bagimsiz ve özgür yasama iradesi ile bir milletin vatan söz konusu oldugunda neleri basarabilecegi tüm dünyaya gösterilmistir.

30 Agustos Zaferi aydinlik yarinlarimizin habercisi olmus, büyük ve temelleri saglam bagimsiz Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasinin yolunu açmistir.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün önderliginde kahraman ordumuzun büyük cesaret, özveri ve inanci sayesinde zaferle taçlandirilan kurtulus savasiyla bizlere büyük bir devlet ve aydinlik bir gelecek armagan edilmistir.

30 Agustos Zafer Bayrami’nda basta Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kurucusu Büyük Önder ATATÜRK olmak üzere yakin silah arkadaslarini, vatanimizin bölünmez bütünlügü ugrunda canini feda aziz sehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet ve sükranla aniyor, asil milletimizin ve saygideger Zonguldak Halkimizin ZAFER BAYRAMINI en içten duygularima kutluyor, saygilar sunuyorum."