30.Uluslararasi Devrek Baston ve Kültür Festivali Basladi

Eski Ulastirma Bakanimiz merhum Dr. Veysel Atasoy?un önerisi ve destekleriyle 1984 yilinda Sadik Hamarat?in belediye baskanligi döneminde baslatilan festival, Nadir Saraç’in baskanlik döneminde kültür?ile güçlendirilerek her yil daha da büyüdü. Devrek Kaymakamligi ve Belediye Baskanligi tarafindan düzenlenen 30.Uluslararasi Devrek Baston ve Kültür Festivali renkli görüntülerle basladi.

30.Uluslararasi Devrek Baston ve Kültür Festivaline’Zonguldak Valisi Erdogan Bektas, , CHP Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtas,  CHP Zonguldak eski milletvekilleri Ali Ihsan Köktürk,Serafettin Turpçu, Devrek Kaymakami Nurettin Yavuz, Devrek Belediye Baskani Çetin Bozkurt, Gökçebey Belediye Baskani Vedat Öztürk, Çaycuma Belediye Baskani Bülent Kantarci,  Çaydegirmeni Belediye Baskani Satilmis Gebes, Alapli Belediye Baskani Nuri Tekin ,  Safranbolu Belediye Baskani Elif Köse ve,Il Baskani kamu ve kuruluslar,siyasi parti temsilcileri,sivil toplum kuruluslarin yani sira vatandaslar katildi.

Festival Devrek Karsiyaka Mahallesi Çomaklar köprüsünde baslayan kortej yürüyüsü ile Cumhuriyet alanina kadar devam etti.

Saygi durusu ve istiklal marsi okunmasiyla baslayan 30.Uluslararasi Devrek Baston ve Kültür Festivali,   Belediye Baskanligi Çelengini Belediye Baskani Çetin Bozkurt Atatürk Anitina sunum yapti.

Festival Meseleleri Devrek pürotokolü tarafindan birlikte yakildi, ardindan Açilis konusmalari, Baston ustasi Aysegül Yurtanur ,Devrek Belediye Baskani Çetin Bozkurt,Zonguldak Valisi Erdogan Bektas,Devrek Kaymakami Nurettin Yavuz ve CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtas konusmalari ardindan  halk oyunlari Ekibi,Yerli Yabanci Bulgaristan,Moldavo,Gürcistan,Bosna Hersek,Romanya, Hasad ekibinin Halk Oyunlari gösterileri büyük ilgi gördü.

30.Devrek Baston Kültür Festivali 23-28 Temmuz 2019-tarihine kadar devam edecek.Yine ,yeni, yeniden Cuma günü aksam Ünlü sanatçilar Kiraç,Cumartesi günü Edip Akbayram ve Pazar günü aksam ise Betül Demir sahne alacaklar.