IMAMOGLU: “HER BIRINIZIN IÇINDEKI CESARET, BENIM CESARETIMI BÜYÜTMÜSTÜR”

 IBB Baskani Ekrem Imamoglu, Zonguldak'in Alapli Ilçesi'nde coskuyla karsilandi. Karsilama, mitinge dönüstü. Imamoglu, ''Yüreginizdeki sevgiye, buradan bizi besleyen dualariniza, bizi yalniz birakmayan ve inanin her birinizin içindeki cesaretle, benim cesaretim büyümüstür. Sizlerdeki inanç, benim inancimi büyütmüstür'' dedi.

 IBB Baskani Imamoglu'na, Alapli Belediye Baskani Nuri Tekin eslik etti. Ilçe meydanini hinca hinç dolduran vatandaslar, Imamoglu'na sevgi gösterilerinde bulundu. Ilçe meydaninda kisa bir konusma yapan Imamoglu, sunlari söyledi: ''Yüreginizdeki sevgiye, buradan bizi besleyen dualariniza, bizi yalniz birakmayan ve inanin her birinizin içindeki cesaretle, benim cesaretim büyümüstür. Sizlerdeki inanç, benim inancimi büyütmüstür. Sanmayin ki bu Ekrem Imamoglu'nun Istanbul'daki bir basarisi. Bunda, 16 milyon Istanbullunun hem de benimle yüreklerini birlestiren 82 milyon vatandasimizin yüregi var. Daha da güzeli, seçme seçilme yasi 18 ama sevginin yasi yok. O mini minnacik çocuklarimiz, gençlerimiz, kizlarimiz, ogullarimiz… Hepsinin bize verdigi büyük yürek, büyük bir kazanç benim için.''

-''TÜRKIYE KAZANDI''-
''Istanbul kazandi'' diyen Imamoglu, ''Dogru. Ayni zamanda, Türkiye kazandi, demokrasi kazandi. Esas olan ve büyük olan millettir. Bu ülkede, milletten daha büyük bir kisi yoktur. Millet ne derse o olur. Hep birlikte demokrasiye olan inancimizi tazeledik. Hava gibi, su gibidir demokrasi. Hak, hukuk, adalet, özgürlük hava gibidir, su gibidir. Bütün belediye baskanlarimizla, Türkiye'nin bütün noktalarina hizmet etmeyi, bulusmayi, partiler üstü bir anlayisla herkesi kucaklayan, öteki, beriki demeden, is, hizmet üreten bir dönemi baslatacagiz. Istanbul'da bu isin merkezi biz olacagiz ama biliyorum ki Alapli'da da Nuri Baskanimiz olacak. Buraya gelmeden önce Akçakoca'ya ugradik. Orada, bir baska siyasi partinin belediye baskanimizi ziyaret ettik. Edecegiz. Birileri ittikçe, biz kucaklasacagiz. Bu yönüyle hepinizin bu sevgisini kalbime aliyorum, hepinizin bu güzelligini yüregime koyuyorum'' seklinde konustu. Imamoglu, ''Her sey çok güzel olacak'' ve ''Ekrem Baskan'' tezahüratlari esliginde ilçeden ayrildi.