Yavuzyilmaz: Gökçebey Ortaokulu'nu TBMM Gündemine Tasidi.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyilmaz, Gökçebey Ortaokul TBMM’de gündeme getirdi.

CHP Millletvekili Yavuzyilmaz;”Gökçebey’de 2018 yilinda yikilan ve insaatina baslanacagi söylenmesine ragmen henüz ihalesi bile gerçeklestirilmeyen Gökçebey Ortaokulu hakkinda, Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk’un yanitlamasi istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdim.

Bilindigi üzere Gökçebey Ortaokulu,

2018 yili baslarinda depreme dayanikli olmamasi nedeniyle yetkililerce yikilmis, egitim görmekte olan 417 ögrenci, 442 ögrencinin hâlihazirda okumakta oldugu Gökçebey Atatürk Ilkokulu binasina yönlendirilerek, ikili egitim (sabah-öglen) yapilmak zorunda kalinmisti.

Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk’a yönelttigim sorulari paylasiyorum.

  1. Gökçebey Ortaokulu’nun ‘ihaleye çikabilir onayi’ neden henüz verilmemistir? Bu onayin verilmesi Bakanliginizca neden bekletilmektedir?
  2. Gökçebey Ortaokulu 2019 Zonguldak Il Yatirim Programi’na alinmis midir? Insaati için gereken bütçe hazir midir? Hazirsa bütçe ne kadardir?
  3. Maliye Bakanligi ile Milli Egitim Bakanligi arasinda bir koordinasyon sorunu mu vardir? Ihaleye çikabilir onayi bu uyumsuzluk veya koordinasyon sorunu sebebi ile mi verilememektedir?
  4. Gökçebey Ortaokulu Insaati, ülkemiz derinlesen bir ekonomik krizin içerisinde oldugundan mi baslatilamamakta, ihale edilememektedir?
  5. Bakanliginizca Gökçebey Ortaokulu’nun insa edilmesi planlanmakta midir? Planlama yapilmis ise insaatin baslatilacagi açik tarihin tarafima bildirilmesini talep ediyorum. Insaatin baslamasi ile okulun egitim ögretime baslamasi arasindaki süre ne kadardir?
  6. Gökçebey Ortaokulu arazisi baska bir kurum veya bakanligin yetkisine devredilmis midir? Bu arazi hala “okul arazisi” olarak mi gözükmektedir?
  7. Gökçebey Ortaokulu ile birlikte Zonguldak’ta ihale onayi bekleyen baska projeler var midir? Varsa bu projeler hangileridir?”