Hutbe yarismasi Zonguldak Il Finali Gökçebey’de yapildi.

Gökçebey Anadolu Imam Hatip Lisesince organize edilen il finali, Gökçebey Yeni Camii' de gerçeklestirildi.

Milli Egitim Bakanligi Din Ögretimi Genel Müdürlügü tarafindan Türkiye Geneli Imam-Hatip Liseleri Arasi düzenlenen "Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarismasi"nin Zonguldak il finali Ilçemiz Gökçebey’ de yapildi.

 Gökçebey Kaymakami  Ökkes Furkan Karakurt, Gökçebey belediye baskani Ismet Karci, Ilçe Müftüsü Osman Günes ve çok sayida vatandaslar camideydi.        

 Gökçebey Ilçe Müftüsü Osman Günes’ in baskanligini yaptigi, jüri üyelerinin ise; Ilçe Vaizi Sendogan Demirci, Imam-Hapler Ertan Çakir ve Ersin Yagci'  dan olusan komisyon, 9 okuldan il finaline yükselen ögrencilere hutbe dualarini ezbere, dogru ve güzel okuma, Türkçe' yi dogru, güzel ve etkili kullanabilme, özgüven ve minber hakimiyeti, beden dilini dogru ve etkili kullanma, zamani etkili kullanma, dis görünüm gibi kriterler üzerinden degerlendirerek puan verdiler.

  Yarismada, Devrek Anadolu Imam Hatip Lisesi ögrencisi Berkan Tükenmez  birinci, Kdz. Eregli Anadolu Imam Hatip Lisesi temsilcisi ikinci ve Kdz. Eregli 15 Temmuz Sehitleri Anadolu Imam Hatip Lisesi temsilcisi de üçüncü oldu.

 Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarismasi'nda birinci olan Berkan Tükenmez bölge yarismasinda Zonguldak'i temsil edecek.