AK Parti Belediye Baskan Aday Adayi Lokman Aydin ile Özel Röportaj:

2019 yili Mart ayinda yapilmasi planlanan yerel seçimler öncesi Adalet ve kalkinma Partisi (AK Parti) Gökçebey Belediye Baskan Aday Adayi Lokman Aydin, Aday adayligi ve bu süreçte nasil bir yol izleyecegi konusunda önemli açiklamalarda bulundu.

Ak Parti Gökçebey Belediye Baskan Aday adayi Lokman Aydin, derdimiz var, heyecanimiz var, sorumlulugumuz var en önemlisi ise Gökçebey’e olan Askimiz var diyerek sözlerine basladi.

Öncelikle Lokman Aydin Kimdir?

1962 yilinda Trabzon Vakfikebir dogdum. Ilkögretimi Vakfikebir’de tamamladim. Daha sonra imam hatip mezunuyum.

1980’de Gökçebey’e geldik. 1983’de esnaflik ticarete basladim.

1991’de Zonguldak’ta ilk kez Tekstil üretimine Karanis sirketi adinda yaptim ve bu sirkette 17.yil Yönetim Kurulu Baskanligi yaptim.

Siyasete ne zaman basladiniz?

Mevlana derki, ‘Dert adami yollara düsürür.’ Iste biz de milletimizin derdiyle dertlendigimiz için durmadan, yorulmadan çalisiyor, çabaliyoruz o yüzden bu isler bize hiç zor gelmiyor. Siyasete 1985’ten itibaren Gökçebey Refah Partisinde basladim. O günlerde partimizin her kademesinde görevler aldim ve basarili çalismalar yaptik.

Ak Parti kurulduktan sonra Ak Partinin bir neferi olarak siyasete devam ettim. 2014 ‘de yapilan yerel seçim sürecinde de ilçe teskilatinin ve halkimin istegi üzerine ilçe baskanlik görevine geldim. Ilk isim çalisma ekibimi kurarak yapilan yerel seçimlerde 2 Il Genel Meclisi Üyesi ile Merkez ve Bakacakkadi Belediyesi olmak üzere iki belediye baskanligini kazandik. Bu basariyi kolay elde etmedik. Sahsim ve teskilatim ve aday olan arkadaslarimizla gecemizi gündüze katarak, bize inanan ve güvenen sevgili Gökçebey halkimizin destegiyle basarili çalismamizi zafere dönüstürdük.

Yine, 2014 ve 2017 yilinin sonuna kadar o günkü Belediye Baskanimiz Vedat Öztürk ile birlikte Gökçebey’e proje kapsaminda birçok hizmetlere imzamizi attik. Bu hizmetleri ilçemize kazandirmamizda Ilimizin Hukukçu, siyaset ve devlet adami Sayin Köksal Toptan basta olmak üzere Milletvekilimiz Özcan Ulupinar’a ne kadar tesekkür etsek azdir. Ankara’da bizlere her zaman her konuda yardimci olmuslardir. Allah onlardan razi olsun. Sahsim ve Gökçebey halki adina sonsuz sükranlarimi sunuyor ve tesekkür ediyorum.

Yine bizler o günlerde güçlü bir ekip çalismalarimiz nitecisinde Ak Parti Teskilat Performans’ da(TPS) 2015’de Türkiye 4.sirayi elde ederek basarili olduk.

Belediye Baskan adayligi sürecine nasil karar verdiniz?

Bu tür büyük organizasyonlar tamamen profesyonel Ekip isidir. Hiçbir komutan tek basina ne savas kazanabilir, nede hiçbir yönetici basari elde edebilir ve nede insanliga hizmet edebilir. Hayatim boyunca siyasetin içinde oldum. Biz ve ekibim bu mücadeleyi basta sirin ilçemiz Gökçebey olmak üzere Ülkemiz ve milletimiz adina hiçbir beklentimiz olmadan verdik ve bu saatten sonrada vermeye devam edecegiz.

2017’de Vedat Öztürk baskanimiz görevden alinisindan bugüne Gökçebey’de yapilan projeler yarim kaldi. Hem bu yarim projeleri tamamlamak hem de yeni proje kapsaminda hizmetler gerçeklestirmek adina da Ak Parti’den Gökçebey’e Belediye Baskan Aday adayi oldum.

Neden AK Partiden Baskan Aday Adayligi?

Çünkü AK Parti, Adaylardan ziyade Projelerin yaristigi bir parti oldugu için,

Çünkü AK Parti, Kisilerin, zümrelerin, gruplarin ve ailelerin partisi olmadigi için,

Çünkü AK Parti, makam mevki sahibi insanlarin bu makam ve mevkilerini sürdürmek için yaristigi bir parti degil, hizmet etmek isteyen insanlarin hizmet için yaristigi bir parti oldugun için ve iktidar partisinin velinimetlerinden faydalanarak bu hizmet yarisinda bende varim diyerek Ak Parti’den Gökçebey Belediye Baskan Aday adayi oldum.

Biz, Sehrimizi modern ve seffaf bir yönetim anlayisi ile sosyo-ekonomik ve kültürel degerlerimizi bir bütün halinde ele alip, bu alanda yenilikçi çalismalar yaparak Gökçebey’imizi ülkemizin yükselen degeri haline getirmek amaci ile biz bu ise talibim.

Toplumun bütün kesimlerini kucaklayarak, her konuda ama her konuda seffaf ve katilimci bir yönetim görevine talibim.

Gökçebey Belediyemizin, her mahallesinde yasayan bütün gençlerimize sosyal, sportif ve kültürel alt yapi imkânlari hazirlamak için göreve talibim.

Gökçebey’in bütün güzel insanlarina daha güvenli, daha yasanabilir bir sehir sunmak için göreve talibim.

Kendi içimizdeki heyecanimizi dalga dalga Gökçebey’in bütün mahallelerine ve bütün köylerine yaymaya kararli oldugumuz için bu göreve talibim.

Kisacasi Derdimiz var, heyecanimiz var, Sorumlulugumuz var en önemlisi ise Gökçebey’e olan Askimiz var.

Halkimiz teveccüh gösterir, ilçe teskilatimiz, sayin vekillerimiz, genel merkezimiz ile Sayin Genel Baskanimiz Recep Tayyip Erdogan a olur verirse biz bu göreve haziriz ve talibiz.

Nasil bir Belediye yönetimi planliyorsunuz?

Disiplin, Temizlik, Sistemli ve seffaf sekilde yönetmeyi hedefliyoruz. Mesai saatleri kartli giris sistemi uygulayacagim. Böylelikle mazereti olmayan hiçbir belediye personeli mesaisine zamaninda gelecek ve zamaninda gidecek. Daha sonra, Beyaz masa kuracagim. Vatandaslarimizin dertleri dinlenilecek ve ilgili birim tarafindan sorunlar gidererek vatandaslarimizin magduriyeti giderilecektir. Ilçemizde 15 günde bir her mahallesinde muhtar ve mahalle sakinleri ile toplantilar düzenleyip sorunlar dinlenilecek ve sorunlarin çözümü adina çalismalar yapacagiz. Ardindan aylik düzenli olmak üzere halk toplantilari yapacagim. Ilçemize yapilan hizmetler degerlendirilip, yapacagimiz hizmetlere de hep beraber karar verecegiz.

Sizce , Gökçebey’in en büyük sorunu nedir ve çözümü konusunda düsünceleriniz nelerdir?

Maalesef üzülerek ifade etmek istiyorum. En büyük sorunumuz Issizlikle beraber göç’tür. Yapilmasi düsünülen Organize Sanayi Bölgesi projesinin yakin takipçisi olarak çözümünü saglayacagim. Çok büyük iddia ediyor ve diyorum ki, ilçenin nüfusunu bes yil içinde 15.bin üzerine çikarmayi taahhüt ediyorum. Belki bir anda inanmayabilirsini? Ama Gökçebey’e yapmayi düsündügüm çok büyük projeler var. Bu projelerimizi aday adayi sürecinden aday olursam bir basin toplantisi yaparak saygi deger Gökçebey halki ile paylasacagim.

Egitim Konusunda neler yapmayi düsünüyorsunuz?

Bugün, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufali’nin degerli babasi Ali Çufali’nin cenazesine katildik. Buradan merhum Ali Çufali’ya Allah-tan rahmet diliyor, basta degerli Rektörümüz Sayin Mustafa Çufali’ya, ve sevenlerine bassagligi diliyorum. Egitim konusuna gelince, öncelikle ilçemize Veteriner Fakültesi kurmayi düsünüyoruz. Bu hayalimizi gerçeklestirme adina Basta degerli Rektörümüz Sayin Mustafa Çufali’ya, Milletvekillerimize ve partimizin degerli üst ekibine ihtiyacimiz var. Gökçebeyliler olarak birlikte bu önemli konuda bir hareket edecegimize inaniyorum.

Son olarak neler söylemek istersiniz?

Geçmisimizi karalamayi degil, gelecegimizi planlamak için yola çiktik. Bizlerin, o,bu,su böyle –öyle demis sokak dedikodularina ayiracak zamanimiz yoktur. Bizler Gökçebey’e yeni hizmetler kazandirarak çagdas, modern ve yasanabilir bir ilçe konumuna getirebilmek için gecemizi gündüzümüze katarak çalisacagiz ve bu kararlikta yolumuza devam edecegiz.

Ak Parti’den Belediye Baskan aday adayi olan arkadaslarimiza basarilar diliyorum.

Sayin Aydin bey, verdiginiz bilgilerden dolayi tesekkür eder, basarilar diliyorum.

Ben de Saygi deger Gökçebey halkina bilgilendirmeme vesile oldugumuz için size tesekkür ediyorum.