GÖKÇEBEY’I YÖNETMEYE TALIP OLANLARA!

2019 Mart ayinda yerel seçimler yapilacak. Gökçebey’i yönetmeye talip olmak için siyasi partililerde Belediye Baskan aday adayi olanlar ve önümüzdeki  sayili günlerde olmayi düsünenlerde isimlerini açiklayacaklar.

Gökçebey’i daha iyi bir gelecege nasil tasiyabilirsiniz?

Gerek egitime olan destekleriniz, gerek sosyal ve kültürel projeleriniz,  gerekse  ilçenin  Zonguldak’ta olan varligini nasil gür bir sesle duyurabilirsiniz? 

Ekibiniz sadece sizi alkislayan sakçilardan olacak, yoksa gerçekten bilgi birikim ve tecrübelerini Gökçebey’in gelecegi için harcayacak kararli ve tecrübeli ehliyetli kisilerden mi kuracaksiniz?  

Aday adayligi dönemi çok önemli. 

Çünkü bu dönemin belli bir geçmisi var. Aday adayi´nin tespitleri olmali ve bu tespitler hiç kimse tarafindan reddedilememeli.

Çözüm getiren projeleri olmali. Issizligin en aza indirilmesi için projeleri olmali. Gençlerin egitim düzeyini ve sayisini bilmeli. Yaslisini bilmeli. Çalisan kisi sayisini ve bu sayinin üzerindeki yükü bilmeli. 
‘Hadi ben de aday adayiyim.´ Demekle olmaz bu isler.

Aday adayinin bir vizyonu olmali. Ikna edebilmeli.  Lafla degil. Yerinde tespitler ile sorunlara yaklasimlari ile. Nefsinin öfkesi ile degil, akli  ve mantigi ile tecrübesinin gösterdigi yolda üretken fikirlerle aday adayi olmali.  
Sorunlar karsisinda eli belinde bekleyen, sorular karsisinda küsüp kaçan olmamali. Kararli ve teveccühlerini bekledigi toplum karsisinda saygiyi hak etmeli. Verdigi umutlari iyi takti eden kendisi için ‘Evet bu adayimiz bu isi yapar.´ Dedirtebilmeli. 

Yoksa aday adayi olmak önemli degil ki. Herkes aday adayi olabilir. Herkesin  kendine özgü düsünceleri vardir. Önemli olan bu düsüncelerin, adayi oldugunuz, teveccühünü beklediginiz nüfusun beklentilerine ne kadar cevap verebileceksiniz. Buna bakmalisiniz. 
Bu bakimdan Aday adaylarinin vizyonu  önemli. Vizyon derken sadece dis görünüs degil, her yönü ile donanimli dolu dolu olmali. 
Hele hele, 5 yasindaki bir çocugun bile teknoloji ile iç içe oldugu günümüzde  bombos bir belediye baskan aday adayi olamazsin. Buna hakkin yok kardesim. 
Bu su demektir, öyle yada böyle  kazandigin zaman Gökçebey’in  5 yilini heba edeceksin demektir.  Geçmis yillarda üç dönemin nasil heba oldugunu unutmadiniz umarim! Hadi hayirlisi.

Gökçebey en iyisine layik oldugu bilinci ile önümüzdeki günlerde yapacagimiz aday adayi performans degerlendirmemizde, tüm aday adaylarina basarilar dilerim. 
Saglicakla kalin…