Baskan Karci’nin 10 Kasim Mesaji

Gökçebey Belediye Baskani Ismet Karci, 10 Kasim Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 80. yildönümü nedeniyle bir mesaj yayinladi.

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir” sözünü hatirlatan Baskan Karci, “Bizler bu sözün isigi dogrultusunda bu güçlü mirasin bekçileri olmaya devam edecegiz. Gelecek nesillerin de ayni suur ve inançla bayragi devralacaklarina ve ülkemizi daha ileri noktalara tasiyacaklarina olan inancimiz tamdir.” Dedi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün ebediyete intikalinin 80. yildönümü nedeniyle bir mesaj yayinlayan Gökçebey Belediye Baskani Ismet Karci mesajinda;  “Aziz Milletimizin, Anadolu topraklarindan silinmek istenildigi bir dönemde baslattigi Kurtulus Savasi'ni zaferle sonuçlandiran ATATÜRK , millet iradesine dayali çagdas Türkiye Cumhuriyeti'ni kurarak, yepyeni bir çigir açmistir.

ATATÜRK’ün genç nesillere emanet ettigi ve ‘en büyük eserim’ dedigi Türkiye Cumhuriyeti, kurulus idealine uygun olarak özgür ve müreffeh dünyanin güçlü bir ülkesi, medeni milletler camiasinin saygin bir üyesi haline gelmistir.

Milletimiz, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün önderliginde, verdigi sanli mücadele ile bagimsizligini muhafaza etme, milli birlik ve beraberligini güçlendirme, devletini sonsuza kadar yasatma azim ve kararliligini tüm dünyaya göstermistir.

Her 10 Kasim atmosferinin ruhumuzda olusturdugu kaçinilmaz hüzne ragmen, tasidigi anlam bakimindan 10 Kasimlar ATATÜRK'ün fikirlerinin en iyi sekilde anlasilarak tatbik edilecegi günler olarak kalmalidir.

Bizler “Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir” sözü ile hedefimizi çizen Devletimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün birakmis oldugu bu güçlü mirasin bekçileri olmaya devam edecegiz. Gelecek nesillerin de ayni suur ve inançla bayragi devralacaklarina ve ülkemizi daha ileri noktalara tasiyacaklarina olan inancimiz tamdir.

Bu duygu ve düsüncelerle Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, devrimlerimizin önderi Mustafa Kemal ATATÜRK'ü ölümünün 80'inci yildönümünde saygi, sükran ve özlemle aniyoruz”