VALI BEKTAS’IN ‘’10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA GÜNÜ’’ MESAJI

Zonguldak Valisi Erdogan Bestas, 10 Kasim Atatürk'ü Anma Günü dolayisiyla mesaj yayimladi.

Vali Bektas, mesajinda; Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, ebediyete intikalinin 80. yildönümünde milletçe sevgi ve saygiyla aniyoruz.

ATATÜRK; isgal altinda kalmis yurdumuzda her türlü imkânsizlik ve yokluga ragmen kahraman milletimizle birlikte baslattigi kurtulus mücadelesinde büyük bir zafer kazanarak aziz milletimizin kötüye giden yazgisini ve tarihin akisini degistiren, bizlere büyük bir devlet ve cumhuriyet armagan eden, yasadigi çaga damgasini vuran, büyük bir komutan ve devlet adamidir.

Büyük ATATÜRK’ün aramizdan ayrilisinin 80.yilinda bizlere düsen görev, büyük fedakarliklarla kurdugu ve bizlere emanet ettigi Türkiye Cumhuriyetini çok çalisarak, birlik ve beraberlik içerisinde korumak, kollamak ve yükseltmek, hatirasi, eserleri ve ideallerine sahip çikmaktir.

Bu duygu ve düsüncelerle, yasami, fikirleri ve tarihe mal olmus basarilariyla tüm dünyanin takdir ve saygisini kazanan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, yakin silah arkadaslarini, aziz sehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygi  ve sükranla aniyoruz.”