Öztürk, Gaziler Günü’nü Kutladi.

Gökçebey Belediye Baskani adayi Vedat Öztürk,19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle ile bir mesaj yayinladi.

Öztürk mesajinda;” 19 Eylül 1921´de vatanin kurtaricisi ve kurucusu Mustafa Kemal Pasa´ya TBMM tarafindan Gazilik unvani ve Maresallik rütbesinin verilisinin 97. Yildönümü kutlamaktayiz.

Tarihimizde sehitlik ve gazilik büyük önem tasimaktadir. Her Türk de bu onura kavusmak için vatani, milleti, bayragi, milli marsi, soydaslari ve kutsal degerleri için savasir. Çünkü milli hassasiyetlerimizden olan bu duygularin, Türk ulusu ve her bireyi için vazgeçilmez bir anlami ve önemi vardir. Ne mutludur ki bizler canindan aziz bildigi kutsal vatan topraklarini, her türlü saldiriya karsi, gözünü bile kirpmadan, sehit ya da gazi olma pahasina korumasini bilmis bir milletin evlatlariyiz.

Aziz vatanimiz ugruna sehit ya da gazi olan kahramanlar için ne yapsak azdir. Onlara olan borcumuzu hiçbir zaman ödeyemeyiz. Gaziler Günü vesilesi ile basta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere, tüm sehitlerimiz ile aramizdan ayrilarak ebediyete intikal eden tüm gazilerimizi bir kez daha rahmetle aniyor, hayatta olan gazilerimize de saglik ve huzur dolu günler diliyorum” dedi.