Baskan Karci, Gaziler Günü’nü Kutladi.

Gökçebey Belediye Baskani Ismet Karci, Gaziler Günü dolayisiyla kutlama mesaji yayimladi.

Baskan Karci mesajinda;”Sakarya Meydan Muhaberesi’nin kazanilmasinin ardindan, 19 Eylül 1921 tarihinde, TBMM’since Baskomutan Mustafa Kemal ATATÜRK’e, “MARESAL” rütbesi ile “GAZI” unvaninin verildigi bu anlamli günün 97’üncü yildönümünü sevinç, cosku ve minnet duygularimizla idrak etmekteyiz.

Vataninin bagimsizligini bütün degerlerden üstün tutan kahraman ecdadimiz, bizlere her safhasi essiz destan ve zaferlerle dolu, her an gururla ve kivançla anlatacagimiz sanli bir tarihi armagan etmistir.

" Hürriyet ve Istiklal benim karakterimdir. " sözüyle Milli Mücadele isigini yakan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK önderligindeki kahraman ecdadimiz, Çanakkale'de, Dumlupinar'da, Sakarya'da sarsilmaz bir iman ve suurla; yokluklar, zorluklar ve imkansizliklar içerisinde elde ettikleri zaferlerle bizlere onurlu ve saygin bir millet olmanin gurur ve mutlulugunu yasatmislardir.

Böylesine anlamli bir günde bizlere düsen görev, atalarimizin bizlere biraktigi bu asil mirasi korumak ve bu kutsal emaneti gençlerimizle birlikte el ele, omuz omuza daha da yukarilara tasimaktir.

Bu vesile ile Türk Milletinin adini tarihe altin harflerle yazdiran aziz sehitlerimizi, ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve sükranla aniyor, hayatta olan gazilerimize saglik ve uzun ömürler diliyorum.”