Gökçebey’de CHP’nin 95. Kurulus Yil Dönümü Kutlandi

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) kurulusunun 95. yil dönümü nedeniyle, CHP Gökçebey Il Baskanligi tarafindan Cumhuriyet Meydani’nda bulunan Atatürk anitina çelenk sunuldu. Saygi durusu ve Istiklal Marsi okundu.

CHP Ilçe Baskani Cem Oktay, Ilçe teskilati ve vatandaslar katildi.

Günün anlam içeren konusmayi CHP Gökçebey Ilçe Baskani Cem Oktay Yapti.

Baskan Oktay konusmasinda;” Cumhuriyet Halk Partisi 95.yil önce bugün 9 Eylül 1923’de Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün öncülügünde  ‘ Halk Fikrasi’ adiyla kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk siyasi partisidir.

Kadini, erkegi, çocugu ve yaslisiyla bagimsizlik ve kurtulus mücadelesi verilerek Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmustur. Tarihi günler yasadigimiz bu dönemde Cumhuriyet’in kazanimlarinin ne kadar önemli oldugunu hepimiz görmekteyiz. Ulu Önder ATATÜRK’ün bizlere emanet etmis oldugu Cumhuriyet Halk Partisi  gerek kurulus felsefesiyle  gerekse alti ok ilkeleriyle  ülkemizin temel degeri olan  Cumhuriyet’in  kurucusu ve koruyucusudur.

Cumhuriyet Halk Partisi kurulusundan beri yasamamizin ve, ülkemizin tamamlayici  unsurlari olan özgürlük, adalet, esitlik, demokratik, laik ve hukuk devleti  için mücadele etmis ve bundan sonrada mücadele edecektir. Bizler orta Dogu’nun karanligindan ayrilan  deger Cumhuriyet  kazanimlaridir. Cumhuriyet Halk Partisi Ülkemizin teminati olup gelecektir, umuttur, aydinligin yoludur.

Ulu Önder ATATÜRK’ün ‘ben iki büyük eserim var’ diyerek  bizlere emanet etmis oldugu Türkiye Cumhuriyeti’ni ve Cumhuriyet Halk Partisi’ni korumak  ve gelecege tasimak bizim asil görevimiz olacaktir. Ülkemizin  yasadigi bu zorlu süreci, ancak ve ancak bize emanet olan Cumhuriyet degerlerine sahip çikarak   Cumhuriyet Halk Partisi  ile asabiliriz. Bilmeliyiz ki ,Demokratik  Tam Bagimsiz Türkiye’nin teminati Cumhuriyet Halk Partisi’dir.

Bu duygularla, ‘ Cumhuriyetçi, Halkçi, Milliyetçi, laik, Devletçi ve Devrimci’ Barisin ve adaletin teminati olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin mensubu olmaktan gurur duydugum Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurulusunun 95. Kurulus yil dönümünü kutluyor, partimizin  kurucusu ilk Genel Baskani Mustafa Kemal ATATÜRK’ü ve bugüne kadar aramizdan ayrilan  tüm partililerimizi  sevgi ve saygi ve özlemle aniyorum”