Gökçebey Fidanliginda Degerlendirme Toplantisi Düzenlendi.

Zonguldak Orman Bölge Müdürlügüne bagli Gökçebey Orman Fidanlik Müdürlügü 2018 yili çalismalari ile 2019 yili yatirim programlari degerlendirme toplantisi Gökçebey Orman Fidanlik Müdürlügünde düzenlendi.

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Zekeriya Beyazli baskanliginda yapilan Degerlendirme Toplantisina Bölge Müdür Yardimcisi Orhan Sahin, Fidanlik Müdürü, Sube Müdürlüklerinin Teknik elemanlari ve fidanlik personeli katildi.

Bölge Müdürü Zekeriya Beyazli “ teknik ormancilikta esas amaç devamliligin saglanmasi olup, bunda orijini belli, üstün nitelikli tohumlardan elde edilen kaliteli fidanlarla yapilan agaçlandirmalarin büyük önemi bulunmaktadir. Fidanlikta mevcut makine, ekipman, tesis ve malzemelere iliskin bakim ve onarimlar zamaninda yapilacak, söz konusu bütün araç ve gereçler temiz, bakimli olmali ve amaç disinda kullanilmalidir. Sorumlulugumuzun bilincinde ve zamaninda hareket ettigimiz takdirde negatif unsurlari pozitife çevirmek elimizde. Bizim için gerekli olan sey kendimizden baslayarak personelimizi de verimli çalistirabilmektir. Fidanlik çalismalarinda, yeteri miktarda ve kaliteli fidan üretimi yaninda tasarrufa da azami dikkat etmeliyiz.” dedi.

Fidanlik Müdürlügünün 2018 yili yatirim programlarinin ilk 7 aylik gerçeklesmelerinin memnuniyet verici oldugunu, ek programlarin gerçeklestirilmesinde de ayni gayretin devam etmesi gerektigini vurguladi. Ayni zamanda meteorolojik verilere göre arazi çalismalarinin organize edilmesini bu konuda gerekli tüm tedbirlerin alinmasini talimatladi.

Fidanlik Müdürlügünün 2019 yili yatirim programinin olusturulmasi ve yapilan çalismalarin arazide incelenmesinin ardindan Bölge Müdürü ve beraberindekiler fidanliktan ayrildi.