TÜRKÖZ,’ISIMIZDE BASARILIYIZ’

Zonguldak Gökçebey’li Ibrahim Türköz Misir’da çekirdekten yetiserek üst düzeyde yöneticilik yapiyor. Türköz memleketi olan Gökçebey’e gelerek ve bugün bizleri ziyaret etti.

Türköz Misir’da çalistigi Elvy Weaving S.E.A Tekstil fabrikasi üzerine sohbet ettik.

Misir’da ilk isçi ve Ceo ( yönetici) 12 yildan beri sirkette ve 30 yil (Tekstil , iplik, Boyama,Dokuma ve Terbiye) isi ile ilgili su açiklamalarda bulundu.

Türköz,” Bizim sirkette özellikle 9 mühendis var. Dünyada ilk üçe giren en büyük markalara kumas üreten sirketiz. Gazi sogutucu ve dokuma taraklari Türkiye’den, tüm hazirlama bölümü ve dokuma makine, yag ve yedek parçalari Deniz’liden aliyoruz. Dünyada pamuk ile ayni özellikte olan elyaf ( Tencel ) Kayseri’den aliyoruz. Ortalama yillik Türkiye’den de 2 milyon dolar ithalat yapiyoruz.

Ister siyaset isterse is dünyasini temsil eden vatandaslar gömleklik kumaslarini bizleri tercih ediyorlar.

Bizim özelligimiz ise giza 45, Giza 87, Giza 70 ve tüm uzun elyaftan üretilmis kumaslar.

Her yilda Misir’da yilin sirketi seçiliyoruz. Bunun yaninda tekstil üniversite ile ortak proje ile talebe yetistiriyoruz. 2025 yilina kadar ürettigimiz bütün iplikler organik olacaktir.

Ibrahim Türköz’e öncelikle nezaket ziyaretinden dolayi tesekkür ederim. Misir’a gidip Elvy Weaving S.E.A Tekstil fabrikasinda üst düzeyde çalismasi ve tekstil üzerine yeterince donanimli ve basarili yöneticilik yaptigindan dolayi tebrik ediyorum ve çalismalarinda basarilar diliyoruz.