DSI 23. BÖLGE MÜDÜRÜ BAYSAL NE YAPMAYA ÇALISIYOR?

DSI 23. Bölge Müdürü Hayrettin BAYSAL ne yapmaya çalisiyor? Bir anlam veremiyorum. Bu memlekete hizmet için mi geldi yoksa yatirimlara engel olmak için mi geldi belli degil!

Örmeci ve Kayabas'ndaki vatandaslar dere islahinin yapilmasi için çalmadik kapi birakmadi. Sonrasinda ihalesi yapildi. Ve yapimina baslanildi. Bütün vatandaslar çok sevinmisti.

Her sene yasanan sel felaketlerinden ötürü Örmeci ve Kayabasi’ndaki vatandaslarin evleri, ahirlari ve arazileri ciddi anlamda zarar gördü.  Dere islahinin yapilmasiyla beraber Örmeci ve Kayabasi köylüleri olarak korkulu rüyalar bitecek diye seviniyor iken,  Projenin belli bir kismi yapildi. Ancak projenin devaminin yapilabilmesi için kamulastirma yapilmasi gerekliymis. Sube müdürlügü yetkilisi bilgilendirme amaciyla Köy Muhtari Isa SIMITÇI’yi çagirmislar ve gelen yaziya göre Bölge Müdürü Hayrettin BAYSAL kamulastirmanin yapilmayip, arazileri bedelsiz olarak devlete hibe etmeleri halinde geri kalan kisimlarin yapilabilecegini belirtmis.

Köyde yasayan vatandaslar neden arazisini bedavadan versin?

Böyle bir uygulama Türkiye’nin neresinde görülmüs?

 Bu bölgede DSI ve Karayollari birçok yatirim yapti, ama hiçbirinde bedelsiz arazi talep ettigini duymadim. Hatta devletimiz geçmiste bu yatirimlar gerçeklessin ve halka hizmet ulassin diye arazinin ederinden fazla para ödemistir. Bu seçim arifesinde Köy muhtari Isa SIMITÇI’yi  köyde yasayan vatandaslarla neden karsi karsiya getiriliyor?

Bölge Müdürü Hayrettin BAYSAL’in bu hareketini çok manidar buluyorum.

Yine sormadan edemeyecegim, Bölge Müdürü Sayin BAYSAL  kimin için çalisiyor?

Bölgeye hizmet etmek için mi? yoksa gelen yatirimlari geri göndermek içi mi ugrasiyor?

Bu projenin yapimi için yillarca mücadele verildi,  simdi arazileri  bedelsiz vermezler ise projeyi iptal edeceginizden bahsediyor!

Gökçebey’e gelince mi yeni yeni adetler çikiyor!

 Ne demek yani arsalarinizi bedelsiz verin yoksa isi durdururum ve projeyi iptal ederim. Kendinizde bu hakki nereden ve nasil buluyorsunuz?

Bu kadar insana yapilacak olan bu hizmete engel olma hakkiniz var mi?

Gökçebey Ak Parti Ilçe Baskani Hayrettin Karadag, Il Genel Meclis Üyesi Rahmi Albuz, Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri ve vekil adaylari bu konuya el atmalari gerekir diye düsünmekteyim. Izleyelim görelim, bakalim ne olacak! Saglicakla kaliniz.