Gökçebey esnafinin durumu iç açici degil

Gerçekten esnafin durumu hiç iç açici degil. Ilçede bir çok dükkan kapandi ve siftah edemeyen esnaf sayilarinin arttigini görüyoruz. Siftah yapamayan esnaf ise kahve köselerinde günlerini geçiriyorlar.

Altin fiyatlarindaki patlamalin da özelikle bu dügün zamanlarinda hem dügün yapanlari hem de dügünlere davet edilenlerde sikintili.

Artik damatlarimiz bile alacagi bilezik ve bunun gibi ziynet esyalarinda karamsarlar. Insanlarimiz yakinlarina götürüp taki olarak altin veremez duruma geldi. Her yönden bakiyorsunuz içinden çikilamaz bir durumdayiz. Allah sonumuzu hayir etsin. Bu nereye kadar ve ne sekilde gider bilemiyorum. Ama su bir gerçek ki gitgide iyiye gidecegi yerde kötüye gidiyor. Su anda asil sikintida olan esnaftir. Küçük esnaf zaten tamamen bitmistir. Büyük marketler açildiginda küçük esnaf tamamen bitti. Halkimiz zaten küçük bakkallardan mahalle bakkallarindan hiçbir alis-veris yapmiyorlar. Bu da küçük esnafimizi perisan ediyor. Herkesin büyük marketlere yönelmesi dogru degil. Küçük bakkallar neredeyse silinmis duruma geldiler.

Orta halli bakkallarda diyelim ki iki insan çalisiyordu ama artik onu da çikarmak zorunda kaldilar. Issizlikte gitgide had safhaya ulasiyor.