CHP BU SEÇIMDE OY PATLAMASI YAPAR

24 Haziran’da yapilacak genel seçimlerde CHP Zonguldak ilçelerinde Devrek-Gökçebey ve Çaycuma ilçelerinde oy patlamasi yapar nasil mi? Anlatayim…

Vadi’de (Devrek-Gökçebey ve Çaycuma) Ak Parti’de Milletvekili siralamasinda Ahmet Çolakoglu ikinci sira degil de 3 sirada olsaydi, 2 sirayi Eregli’ye verseydi daha fazla oy alabilirdi.

Zonguldak’in basarili Milletvekili Özcan Ulupinar’in liste de olmayi Ak Parti adina çok büyük kayiptir. Devrek’te ciddi anlamda CHP oylarini hem merkezde hem de köylerde artiracaktir.

Yine Gökçebey’de Özcan Ulupinar’in ciddi oyu vardi. 3.5 yil çaliskan Belediye baskani Vedat Öztürk’ü görevden alan Ak Partinin ilçede ve köylerde ciddi oy kaybi yasayacaktir. CHP oyunu artirmakla beraberinde IYI Parti’yede egilim çok fazla.

Gelelim asil meseleye:  Çaycuma …

Ak Parti Milletvekili siralamasinda Ahmet Çolakoglu’nu ikinci sirada yer verdi. CHP’nin 3 sira hem vadi hem de Çaycuma’dan olusu… Umut Basoglu siyasetin içinde gelen biri. Bildiginiz gibi Çaycuma halki ‘ Ahmet Çolakoglu zaten seçilecektir. Umut Basoglu’nuda TBMM ‘ne gönderelim düsüncesiyle merkez zaten agirlikli CHP’li, köylerde de Umut Basoglu’na destekler agirlikli olacagini düsünüyorum.

Kisacasi:  CHP vadide oy patlamasi yapacaktir.

Eregli ve Alapli ilçelerinde Ak Partinin Milletvekili adayi olmayisi IYI Parti’nin 2 sira milletvekilinin desteklerin artacagi görünüyor.

Zonguldak’ta CHP Ak Partiye çok fark atarak seçimi tamamlayacaktir. Saglicakla kaliniz.