Gökçebey’de 23 Nisan coskuyla kutlandi

Tüm yurtta oldugu gibi Gökçebey’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami Cumhuriyet meydaninda törenlerle kutlandi.

Sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydaninda Atatürk Aniti önünde baslayan törende, Ilçe Milli Egitim Müdürü Fazil Aytas Atatürk Anitina çelenk sundu. Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okundu.

Törene; Gökçebey Kaymakami Ahmet Korkmaz, Belediye Baskani Ismet Karci, Ilçe Milli Egitim Müdürü Fazil Aytas, daire Amirleri, siyasi partilerin ilçe temsilcileri, oda ve dernek baskanlarinin yani sira çok sayida ilçe halki katildi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami Pazar yerinde devam etti

Saygi durusu ve Istiklal Marsi okundu.

Günün anlam ve önemine binaen konusmayi Ilçe Milli Egitim Müdürü Fazil Aytas yapti.

Bu gün gelecege yüksek bir idealle baktigimiz bir günü büyük cosku ile yasiyoruz.

Millî bayramlar ve anma günleri, hiç süphesiz, bir milleti olusturan bireylerin, birlik ve beraberlik duygusunu en yogun olarak yasadigi günlerdir. Milleti olusturan bireyler, bu millî günlerde, millî dayanisma ve birlik ruhu içinde, kendi milletlerine ait olma heyecan ve coskusunu yasarlar. Böyle günlerde, gündelik yasamin kaygilarindan uzaklasilir, geçmisin sagduyulu bir biçimde degerlendirilmesi yapilir. Kisir görüsler bir yana birakilir; gelecege daha yüksek bir idealle bakilir. Gelecege yüksek bir idealle baktigimiz bir günü büyük cosku ile yasiyoruz.

Bugün, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açilis tarihi olan 23 Nisan 1920 gününün, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafindan çocuklarimiza armagan edilisinin 98.ci yilini kutluyoruz.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ilk Meclisin açildigi 23 Nisan 1920 gününü Milletimize Çocuk Bayrami olarak armagan etmis, bu yönüyle de dünya ölçeginde essiz bir lider oldugunu bir kez daha göstermistir.

Cumhuriyetimizin en önemli kurulus felsefesi olan “Egemenlik Kayitsiz Sartsiz Milletindir” sözünün anlam ve önemini çok iyi kavramis bir millet olarak, gelecek nesillerimize daha modern bir Türkiye birakacagimizdan hiç süphem yoktur. Ülkemize ve yarinin büyükleri olacak çocuklarimiza en temel görevimiz budur.

Konusmami Atatürk’ün sözüyle bitirmek istiyorum.“Bütün cihan bilmelidir ki artik bu devletin ve bu milletin basinda hiçbir kuvvet yoktur, Yalniz bir kuvvet vardir. O da millî egemenliktir. Yalniz bir makam vardir. O da milletin kalbi, vicdani ve mevcudiyetidir.”

Tüm milletimizin ve çocuklarimizin bayramini en içten duygularimla kutluyor, saygilarimi sunuyorum. Arz ederim”

Ögrencilerin siirleri, Okullardaki ögrencilerin gösterileri yapildi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami  cosku içinde kutlamalar devam etti.