Baskan Karci’nin 23 Nisan mesaji

Gökçebey Belediye Baskani Ismet Karci, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami dolayisiyla kutlama mesaji yayinladi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami'nin dünyada çocuk bayrami olarak kutlanan tek bayram oldugunu belirten Gökçebey Belediye Baskani Ismet Karci, Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk Büyük Millet Meclisi'nin açilarak Türk Milletinin iradesinin dünyaya duyuruldugu bu önemli günü, gelecegimizin teminati olan çocuklarimiza hediye etmistir" dedi. 

23 Nisan tarihinin Türk halkinin bagimsizlik mücadelesindeki önemli tarihlerden biri olduguna isaret eden Baskan Karci ; "23 Nisan, dönemin dünya devletleri tarafindan yok sayilan, bir milletin bagimsizlik mesalesini alevlendiren önemli adimlardan birisi olmustur.

23 Nisan ayni zamanda, Türk milletinin yok olmadigini, isgallere, bölünmeye karsi bütün imkânlarini seferber ederek dünyaya varligini kanitladigi gün olarak tarihteki yerini almistir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk milletin iradesine olan inancini kaybetmemis, halkina duydugu güven sayesinde Kurtulus Savasimizi baslatmistir. O, Türk insaninin içinde bulundugu en agir sartlara ragmen kurtulusu yine milletin kendisinde görmüstür. Bir millet ve devlet olarak yeniden tarih sahnesine çikma yolunda önemli kararlar alan, En önemlisi de millet egemenligini esas alarak kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisimiz bugün 98 yasinda.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bir dönüm noktasi olan bu günü gelecegimizin teminati olan çocuklarimiza armagan etmis ve bu tarih 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami olarak kutlana gelmistir.

 Atatürk bu günü çocuklarimiza armagan ederek, gelecek nesillere ne kadar deger verdigini ve onlara ne kadar güvendigini ortaya koymustur. Bu vesileyle gelecegin Türkiye'sini ve Gökçebey’i  emanet edecegimiz çocuklarimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramini kutluyorum."