Baskan Karadag’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami kutlama mesaji

Ak Parti Gökçebey Ilçe Baskani Hayrettin Karadag, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami dolayisiyla  kutlama mesaji yayimladi.

 

Baskan karadag yayimladigi mesajinda,” Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 23 Nisan 1920 günü açilmasi ile millet egemenligi resmen hayata geçirilmis ve bu önemli gün, Atatürk tarafindan millet egemenligini sonsuza kadar koruyacak olan çocuklara armagan edilmistir.   

Meclis’in açilis günü olan 23 Nisan’i Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami olarak ilan eden Mustafa Kemal Atatürk, bu davranisi ile çocuk haklari konusunu dünya gündemine tasimis, çocuklara olan sevgisini en üst seviyede ispat etmistir.   

Gelecegimizin güvencesi olan çocuklarimizin; vatanina, dinine bagli bireyler olarak kendi baslarina karar verebilen, hayatin güçlükleri ile bas edebilecek ölçüde donanimli ve yetenekli gençler olarak yetistirilmeleri hepimizin ortak hedefi olmalidir.

Bu duygu ve düsünceyle, Türk milletinin Ulusal Egemenlik Bayrami’ni ve dünya çocuklarina armaganimiz olan 23 Nisan Çocuk Bayrami’ni içtenlikle kutluyorum.  Sevgi ve saygilarimi sunuyorum.”