ZONGULDAK KÜÇÜLÜYOR!

Zonguldak, tarihinin en sikintili dönemlerinden birini yasiyor.

Yillardir ülkesine, milletine deger yaratan, kaynak aktaran ve hakli olarak Emegin Baskenti sifatini kazanan Zonguldak maalesef küçülüyor ve göç veriyor.

Küçücük bir mahalle iken Türkiye’nin dört bir yanindan gelerek 3 il olacak kadar büyüttügümüz Zonguldak, bir kasabaya dönüstürülmek isteniyor. Emegin Baskenti Zonguldak’ta ilk kez emekli sayisi çalisan sayisini geçti.

Bölgemiz ekonomisine yön veren Türkiye Taskömürü Kurumu, tarihinin en düsük sayida isçisiyle, en düsük üretimini yapiyor. TTK küçülüyor. Neden?

Yeni sektörlere de yatirim yapilmiyor. Neden?

Birçok bölge müdürlüklerimiz kapatildi ve kapatilmaya devam ediyor. Neden?

Türkiye’yi karayollari, demiryollari, hava yollari agi ile örmekle övünen Hükümet, Zonguldak’a ulasimi kolaylastiracak yatirimlari yapmiyor. Neden?

Karinca hiziyla göstermelik çalismalar yapiliyor.

Ulasim sorunu olan bölgemize yatirimci gelmiyor.

Zonguldak bunu hak etmiyor. Neden?

Türkiye’de 81 il arasinda, devletin genel bütçesine verdigi katki kadar

Yatirim alamayan 12 il var ve bunlardan biri Zonguldak. Neden?

Evet, Zonguldak verdigi verginin karsiligi kadar yatirim alamiyor. Neden?

Zonguldak’tan aliyor, baska illere yatirim yapiyorlar. Bizim gençlerimiz oralara göç ederek çalismak zorunda kaliyor. 2002 yilindan bu yana Bakansiz birakilan Zonguldak, göz göre göre eritiliyor.

Ankara’dan Zonguldak’a geldigimizde Bolu sinirlarina kadar karayolu süper, Zonguldak Il sinirina girdigimizde Zonguldak’a kadar olan yollarimizin bazi bölümleri adeta trafik kazalarina davetiye çikarircasina bozuk.

Zonguldak’in Milletvekilleri bu kadar sorunlarin karsisinda neden sessiz kalirlar?

Zonguldak’ta sosyal baris bozulursa Türkiye’de kimsenin huzuru kalmaz. Bugüne kadar Zonguldak’a yanlis yapanlar, Zonguldak’i yönetemeyenler, Türkiye’yi de yönetemiyorlar.

Birçok konulara degindik ve ardindan ‘NEDEN?’ Diye sorduk!

NEDEN? Sorusunu birde Zonguldak’ta yasayan herkes kendisine sorsa! Ne dersiniz…

**

Fikra:

Köylünün biri, sürekli tarlasina zarar veren ve tarlayi perisan edenin ne oldugu anlamak için, bir plan yapar. Bir kuytu köseye çekilir ve gece gündüz beklemeye karar verir. Aksam karanligi yeni çökmüstür ki; bir hisirti duyar ve dikkat kesilir. Bir de bakar ki kocaman bir ayi. Tarladaki ekinden kopariyor, kokluyor begenmediklerini atiyor, begendiklerini karnini doyuruncaya kadar yiyor. Köylü çok sasiriyor ve emin olmak için, bir aksam daha bekliyor. Ertesi aksam yine ayni ayi, ayni sekilde geliyor ve ekinleri koparmaya basliyor. Köylü dayanamiyor, tüfegini dogrulttugu gibi ayi orada vurup öldürüyor. Olay resmi makamlara intikal ediyor... Hakim durusmada soruyor:

- Evladim! Sen av yasagi oldugunu bilmiyor musun? Bu hayvanlar koruma altinda. Nasil bu hayvani öldürürsün? Yasalara göre; tutuklanman ve 15 yil hapis cezasi ile cezalandirilman gerekiyor.

Köylü çok sasirip, hakime soruyor:

- Nasil olur hakim bey bu hayvan benim bütün tarlami mahvetti. Hatta bana da saldirdi. Ben de onu öldürdüm!

Hakim:

- Vallahi evladim! Bu kanunu ben yazmadim. Bunu meclistekilere soracaksin ben sadece uyguluyorum.

Köylü bir kez daha sasirir ve söyle der:

- Bu ayinin da mecliste adami varsa pes dogrusu!!!

**

Günün Sözü:

Nasil yönetilmek istiyorsan öyle yönetilirsin…

Saglicakla Kalin.

Latif AYDEMIR