BASKAN CIVAK, “ OSB KURULMASINI ISTIYORUZ”

Devrek Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Ertan Civak,” Organize Sanayi Bölgesi olmayan ilçelerden Devrek ve Gökçebey’dir. Gökçebey’e Manda OSB Çiftligi kurulacagi iddiasi bile Gökçebey ve Devrek halkini derinden üzmüstür” diyerek sözlerine söyle devam etti.

Baskan Civak;"Bir haftadir Gökçebey ve Devrek ilçesindeki vatandaslardan telefonlar geliyor. Vatandaslar,” Baskanim, Gökçebey’e Manda OSB çiftligi kuruluyormus, dogru mu?” diye söyleyince ben dahi sasirdim.
Kaldi ki, Devrek ve Gökçebey ilçeleri olarak son yillarda en çok göç veren konumundayiz. Sanayi alanlarin olmayisi ilçelerimize yeni yatirimcilarin gelmemesine sebep olmaktadir. Ilimizde Organize Sanayi Bölgesi kurulmayan ilçeler Devrek ve Gökçebey’dir.


Bir nebzede olsa issizligin önüne geçebilmek için Gökçebey Çukur mevkisinde bulunan arazinin Organize Sanayi Bölge ilan edilmesidir. OSB kabul edildigi takdirde yeni yatirimcilar gelecek ve böylelikle göç veren Gökçebey ve Devrek ilçeleri tekrar göç alan ilçeler konumuna gelecektir.

"MANDA OSB ÇIFTLIGI IDDIASINI DAHI KABUL EDEMEYIZ"

Devrek Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Ertan Civak,” son günlerde Gökçebey ilçesine Manda OSB Çiftligi yapilacagi sözleri  bizleri üzmüstür. Bunun sakasina dahi kabul edemeyiz.  Biz Devrek ve Gökçebey için Organize Sanayi Bölgesi kurulmasi dosyasini Zonguldak Valiligimize verdik. Konunun takipçisiyiz.  Ve yine inaniyorum ki, Gökçebey’e Organize Sanayi Bölgesi kurulacak, yeni yatirimcilar gelecek, Issizlik azalacak ve göç’te engellenecegine inaniyorum” dedi.