ULUPINAR: ÇAYCUMA ve GÖKÇEBEY’E DSI’ NIN 2016 YATIRIMLARI ANLATTI

Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupinar Devlet Su Islerinin 2016 yili yatirim programinda yer alan devam eden ve ihalesi yapilacak islerin muhtevasi hakkinda bilgi verdi.

“Büyük su isleri kapsaminda toplam kesfi 5 milyon TL olan Filyos çayinda Sag sahilde 1324 m, Sol sahilde 623 m tas tahkimatli sedde ve Filyos çayina mansaplanan Abdalpasa deresinde 433 m agirlik duvari ile Filyos çayinda ve Abdalpasa deresinde zemin iyilestirme çalismalari yapilan Filyos Çayi Taskin Koruma 4. Kisim isi tamamlanma asamasindadir.

120 milyon TL kesif bedelli Filyos çayinda Menbada Bakacakkadi köprüsü ile Mansapta Çaycuma köprüsü arasinda çift tarafli 10 km güzergahta tas tahkimatli sedde ile taskin koruma tesisi yapilacak olan Filyos Çayi Taskin Koruma 5. Kisim ihale çikarak ihale Aralik ayinin sonuna dogru olacaktir.

Küçük su isleri kapsaminda ise 3 milyon 400 bin TL kesif bedelli 3005 m taban kaplamali beton duvar, korkuluk, 5 adet menfez, 6 adet brit yapilan Çaycuma Çay Mahallesi Temizlik (Cevizlik) Deresi 2.Kisim isi tamamlanmistir. 4 milyon 300 bin TL kesif bedelli dörtte bir yapim isi gerçeklesen Çaycuma Persembe Deresine de 3280 m temel beton kargir duvar ve korkuluk, 1 adet köprü imalati yapilacaktir. Ayrica 5 milyon TL kesif bedelli ihale süreci devam eden Çaycuma Nebioglu Beldesi 1,2,3,4,5 Nolu Kuru Derelere taskin koruma tesisi yapilacaktir.

Çaycuma, Gökçebey, Devrek ilçe merkezleri, 4 Belde (Karapinar, Filyos Çaydegirmeni, Bakacakkadi, Saltukova) 63 adet köyün içmesuyu ihtiyaci karsilanmasinin planlama çalismalari için 1 milyon 500 bin TL kesif bedelli planlama raporu mühendislik hizmet çalismalari devam etmektedir.

Bununla birlikte isin yarisi tamamlanan 500 bin TL kesif bedelli 860 m kargir duvar korkulugun yapildigi Bakacakkadi 1 nolu derenin insaat isleri devam etmekte olup, 7 milyon 500 bin TL kesif bedelli çift tarafli 1200 m güzergahta taskin koruma duvari, 200 m çift tarafli tas tahkimatli sedde ve 9 taban kusagi yapilacak olan Gökçebey Örmeci Köyü Örmeci Deresi insaat isi için 28 Kasim2016 tarihinde ihaleye çikilacaktir. 2 milyon 619 bin 22 TL’ lik Gökçebey Agustu Deresi ikmal isinde ise sona yaklasilmakla beraber isin sonunda 1188 m beton agirlik duvari, taban kaplamasi, korkuluk, 570 m istifli tahkimat kanal ve 1 adet menfez hizmete girecektir.”

Ulupinar, yapilan ve yapilacak hizmetlerden gurur duyduklarini, her geçen günde AK Partinin ve iktidarinin milletimize yeni yeni yatirimlari kazandirdigini belirtti. Yapilan her türlü isin sonuna kadar takipçisi olduklarini Hak’ ka ve halka hizmet için yola çiktiklarini, önce 2023’ de sonrasinda 2053’ de Türkiye’ yi muasir medeniyet seviyesine çikararak, gelecek nesillere müreffeh bir Türkiye emanet etmek istediklerini, bunun gerçeklesmesindeki gücü de beraber omuz omuza hareket ettikleri milletten aldiklarini söyledi. Onlarin patronu degil çalisani olduklarini vurgulayarak, DSI vasitasiyla yapilan yatirimlarin Çaycuma’ ya, Gökçebey’ e, Zonguldak’a ve ülkemize hayirlar getirmesi dileyerek, bu hizmetlerin kazandirilmasinda emegi geçen DSI’ye ve hükümete tesekkür edip hemserilerine saygilarini sundu.