MESLEGIMDEN UTANIYORUM!!!

26 yillik Yerel Basin çalisaniyim.

Bu meslekten para kazandim.

Son günlerde Zonguldak yerel basin da meslegimde utanmama sebep olan haberler okumaktayim. Isimleri bende kalsin! Biri kendini yerel basinin sözde(!) en önemli kalemi sanan zat, 500 TL haber karsiligi alacagi için makamlara agza alinmayacak sözler sarf ederek haberler yapmaktadir. Haberlerinde sözüm ona ironi içerisinde aylarin kaç çektiginden bahsederek seviyesini ortaya koymaktadir. Bu zat 500 TL alacagini da aldigi halde gerisi gelmedigi için kalemini peskes çekiyor.

Diger bir yerel basin bayan çalisani ise çikarmakta oldugu dergi ile yerel siyasetçilere “ BU DERGININ FIYATINI BEN BELIRLERIM. ISTEDIGIM FIYATI VERMEYENEDE GÖSTERIRIM” seklinde konusarak kalemini ve dergisini tehdit ve santaj malzemesi yapmaktadir.

Bu iki yerel basin arkadas para koparmak sevdasi disinda Gökçebey’e kaç defa gelmislerde oturduklari yerden dogru yalan haber sallamaktadirlar?

Sayet kalemleri ile yazdiklari yalan haberlerin arkasinda delikanli gibi durabilseler haberlerinde açikça isim vererek ve belgeleriyle ortaya koyarlardi. Bayan gazeteci yazdigi haberleri arkasinda durabilseydi dergisini kendisi Gökçebey halkina bire bir elden verirdi. Sayet Gökçebey halki ile muhatap olabilseydi ne gibi tepkilerle karsilasacagini ben ona söylerdim. Öyle arabasina saklanarak bir garibanin eline para sikistirarak yalan haberlerini içeren dergiyi dagittirmazdi.

Gelelim PAVYON meselesine!!!

Bu arkadaslar bu konuyu bu kadar haber yapiyorlar da niye bu haberlerinde Gökçebey’deki yasayan kisilere söz hakki tanimiyorlar? Bana Gökçebey’de iki kisi bulsunlar, bu PAVYONLARIN sehir merkezinden alinip irmak kenarina alinmasina karsi çikan. Bu PAVYONLAR eski baskan M. Zeki Kilinçarslan döneminde ilçenin göbeginde ve ailelerin oldugu bir mahallenin ortasinda faaliyet gösteriyorlardi. Yerel basin arkadaslarimiz o tarihte tüm Gökçebey halki bu durumdan rahatsiz iken neden haber yapmadilar? O tarihlerde bu arkadaslar istedigi parayi aliyorlarmiydi?

Gökçebey halki üç yila yakin zamanda geçmis on bes yilin hizmetinden daha fazla hizmeti bu dönemde Vedat Öztürk baskanliginda almaya basladi. Zonguldak ili ve ilçeleri toplaminda en fazla alt yapi ve üstyapi hizmetini Gökçebey ilçesi yaklasik 110. Milyon TL tutarinda hizmet alirken ve bu hizmetlerin hiçbiri gündeme gelmeyip, baskan Öztürk’e belden asagiya vurmak el insaf.

Dervisin fikri neyse zikri de oymus. Bu arkadaslar da kafalari devamli belden asagiya çalistigi için zikirlerinde de belden asagiya konularda haber yaparak kendilerini küçük düsürüyorlar. Ben merak ediyorum bu arkadaslar kimin kimle yatip kaktigini bu kadar iyi bildiklerine göre ayni kisilerle bunlarda mi yatip kalkiyor???

Gökçebey’de 22.500 toplam nüfusu var. Bizim halkimiz yardimseverdir. Bu arkadaslar para için seviyelerini bu kadar düsürüp yalan haberleriyle geçinmelerini saglamak zorundalar iseler Gökçebey’e gelsinler adam gibi biz yardima muhtaciz desinler, benim halkim onlara evlerine getirecek ekmek parasi verir.

Kalem kutsaldir, halkin haber alma hakki için kullanilmalidir. Üç bes kurus için kalemini satan adam degildir ve haberci hiç degildir. Bu arkadaslardan sebep artik kendime haberci demeye utaniyorum. Sözde haber yapiyorum diye geçinenler gazetesini ve dergisini magazinlestirmislerde isi paraya çevirmisler. Bu yalan haberleri para karsiliginda sizlerin kulagina fisildayanlari da biliyorum. Hiç kimse kendini yikilmaz kale zannetmesin. Biz ne kaleler gördük yikilmaz sanip ta yikilan. Herkes haddini bilecek! Saglicakla kaliniz.