Gökçebey’de Devlet Millet El Ele Demokrasiye Sahip Çikti.

Gökçebey’de protokolün yani sira yüzlerce kisinin katildigi ‘Milli Irade Yürüyüsünde darbeciler ve destekçileri kinandi.

Ilçede, Kaymakamlik, Belediye, Ak Parti, CHP, MHP ve Saadet Partisi temsilcileri, Sivil toplum örgütleri ve vatandaslar hükümet konaginin önünde toplandilar.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

“TÜRK MILLETI DARBECILERE GEREKEN CEVABI DÜNYAYA GEREKEN MESAJI VERMISTIR. “

Ak Parti, CHP, MHP ve Saadet Partisi temsilcileri, Sivil toplum örgütleri adina ortaklasa düzenledigi bildiriyi Ali Riza Yilmaztürk okudu.

Yilmaztürk açiklamasinda;” Çok degerli Gökçebeyliler hepinizi siyasi partililer ve Sivil Toplum kuruluslari adina saygi ve sevgiyle selamliyorum.

Milletimiz bütün dünyaya örnek olacak sekilde Darbenin karsisinda durmus ve bu kavga darbeyi engellemistir. Türkiye Cumhuriyetini ve kurumlarini canlari bahasina koruyan halkimiz Cumhuriyetine, demokrasisine ve devletine sahip çikmistir.

Unutulmamalidir ki; bu aziz millet kurtulus savasinda da canlarini vererek ülkenin bagimsizligini savunmus, Cumhuriyet ve demokrasiye geçisini saglamistir.

Ülkemizi yokluk ve yoksuzluktan alip çagdas uygarlik seviyesine çikarmanin mücadelesini vermistir.

Milletimiz tek yürek tek vücut olarak büyük bir cesaretle darbeye karsi hassasiyetli bir davranisa girmistir. Darbecilere gereken cevabi dünyaya gereken mesaji vermistir. Halkimizin darbecilere karsi gösterdigi kararlilik demokrasinin gelismesi adina son derece degerlidir.

Herkes bilmelidir ki; bugün oldugu gibi gelecekte de milletime, milli iradeye ve demokrasiye uzatilacak her el karsisinda bugün oldugu gibi tek vücut olmus yüce milleti bulacaktir.

Ilçemizde ve Türkiye’de hiçbir seyin eskisi gibi olmayacagi bu ortak bildirisidir. Siyasi partililer olarak farkli görüslerimiz olsa da hepimiz halk iradesinin yanindayiz. Demokrasiye onun savunucusu olan iradesine sahip çikiyoruz ve sonuna kadar da sahip çikacagiz. Darbeye direnirken demokrasi sehitlerimiz rahmetle aniyor, yarali askerlerimize ve vatandaslarimiza acil sifalar diliyoruz. Milletimize geçmis olsun diliyorum.

“BIZLER BU MILLETIN GÜCÜNÜ TANKTAN DEGIL HALKTAN ALIYORUZ. “

Gökçebey Belediye Baskani Vedat Öztürk’te bir konusma yapti.

Baskan Öztürk konusmasinda; “ saygi deger Gökçebeyli kardeslerim. Milli iradeyi teslim almak isteyenler karsisinda sokaklari teslim alan aziz milletimizi ve siz Gökçebey halkimizi yürekten selamliyor ve kahraman bir milletin evladi olmaktan gurur duyuyorum.

Darbecilere direnen, darbecilerin mermilerine gögüs gereken yüce milletime selam olsun. Allah sizden razi olsun. Görüyorsunuz kardeslerim ülkemiz hangi badireden geçiyor. Bir yandan paralel terör örgütü diger yanda bölücü terör örgütü. Iste onlar bu firsatlari degerlendirerek bu necip millete aci çektirebilirler ama asla bu milleti dize getiremezler.

15 Temmuz bir seyi ortaya koymustur. Tankin gücü halkin gücünü yenememistir. Bizler bu milletin gücünü tanktan degil halktan aliyoruz.

Darbe gecesinde Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in liderliginde milletimiz ayaga kalkmistir. Sayin Cumhurbaskanim sükranlarimi Gökçebeyliler adina arz ederim. Allah sizden razi olsun.

Sehitlerimizin anne ve babalarinin ellerinden öpüyorum. Sehitlerimizin çocuklarini alnindan öpüyorum. Bugün buradan sizlere hitap edebiliyorsam bu hiç kuskusuz aziz sehitlerimizin ve yaralilarin sayesindedir. Darbeye katilmayan tüm Silahli Kuvvetlerin serefli mensuplari, Türk polisi teskilati mensuplari, sokaga çikan tanklarin önünde duran, kursunlara gögüs geren aziz milletimizin sayesindedir. Bir kez daha sizlere yüregimizle söylüyorum. Böyle cesur kahraman aziz Türk milletin evladi olmaktan gurur duyuyorum.

15 Temmuz gecesi milletimizin bagimsizligini namusumuzu korumak için sokaga çikan tanklarimizin önüne kahramanca dikilen tüm sehitlerimizi rahmetle aniyorum. Mekânlari cennet olsun. Yarali kardeslerimi buradan selamliyor acil sifalar diliyorum.

Saygi deger kardeslerim darbe gecesinden bugüne kadar Gökçebeyliler olarak birlikte darbeye mücadele verdik. Bundan sonrada verecegiz. Bugün beraber olmanin dayanisma içinde olmanin ne kadar önemli oldugunu hepimiz biliyoruz. Hepinize sükranlarimi arz ediyorum. Millet konu olunca, milli irade konu olunca, devletimizin bekasi konu olunca nasil kenetlendigimizi bütün dünya gördü. Bu birlik ve beraberligimiz Allah bozmasin. Hepinize sevgi ve saygilarimi sunuyorum.

“BÜYÜK YA DA KÜÇÜK OLAN KAZANMAZ, ALLAH KIMIN YANINDAYSA O KAZANIR”

Gökçebey Kaymakami Bünyamin Bilgin ise;” Bu gördügüm kalabalik beni çok duygulandirdi. Keske buradan kendinizi görebilesiniz. Kiymetli kardeslerim. 1912’de bir grup çapulcunun imparatorluga bas kaldirarak ayaklanmasi gibi 15 Temmuz’da da bir gurup çapulcu memleketimize, devletimize, seçilmis meshur iradeye, baskomutanimiza bas kaldirmistir. Baskomutanimizin canina kastederek milletin direncini kirmak istemislerdir. Dokuz bin kisilik ölüm listesi yaparak memleketimize yeniden sulh getireceklerini iddia etmislerdir. Milletimizin kahraman vatan evlatlari canlarini feda ederek gögüs gögüse çarpismis 250 vatan evladi canini vererek sehit olmus yüzlerce ve binlerce vatan evladimiz ise gazi olmustur. Sehitlerimize Allah-tan rahmet, gazilerimize Allah-tan acil sifalar diliyorum. Kardeslerim bu tip durumlarda büyük yada küçük olan kazanmaz. Allah kimin yanindaysa o kazanir. 15 yasindaki bir çocuk tankin namlusunu egebilir. Bir vatandasimiz ise tankin dislilerine kaldirim tasi koyarak o tanki durdurabilir. Büyük yada küçük olan kazanmaz. Allah kimin yanindaysa o kazanir. Bu darbeci zihniyet yeni bir zihniyet degildir. Bunlar Sultan üçüncü Selim’e, Sultan ikinci Mahmut’a, genç Osman’a, Sultan Abdülaziz Han’a vb karsida ayaklandilar.

Kardeslerim ilçe kaymakami olarak Gökçebey 25 bin ferdine ayri ayri emrediyorum ve diyorum. Olur da bir daha gerçeklesirse Allah firsat vermesin ama gerçeklesirse etlerimiz lime lime edilene kadar çarpisacagiz. Olurda birinizi karsisinda degil darbecilerin yaninda görürsem bizzat ben karsisinda duracagim onun. Devletimiz bu gücü sizden aliyor. Siz olmasaniz devletimiz var olmayacakti. Allah bu necip millete bir vazife vermistir. Ezelden ve ebediyete kadar devam edecek bir vazife vermistir. O vazife halen daha devam etmektedir. Vazifenin sebebiyle cografyamizda yükselen en Gürsuda milletimizin sedasi olacaktir. Bundan emin olun. Devlet olarak biz sizi yasatacagiz ki, devletimiz ilelebet devam etsin. Sesimiz daha gür çiksin. Degerli kardeslerim milletçe var olasiniz. Allah beterinden korusun. Varliginiz, birliginiz devletimize güç veriyor. Bu duygu ve düsüncelerle hepinizi muhabbetle selamliyorum.

Kuran-i Kerim okundu ve dualar yapildi. Ve daha sonra yürüyüs yapildi.

 

*

*

*

*

*

*