“Darbenin En Güçlü Panzehri Millî Iradedir”

Televizyonlardan canli yayinda halka seslenen Cumhurbaskani Erdogan, “Feraseti ve cesaretiyle silahli darbe girisimini akamete ugratan kahraman milletimden, ülkemiz bu sikintili dönemden tamamen çikana kadar meydanlarda tuttugu demokrasi nöbetini sürdürmesini rica ediyorum” dedi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Cumhurbaskanligi Külliyesi’nde bir basin toplantisi gerçeklestirdi. Basbakan Binali Yildirim ve Genelkurmay Baskani Orgeneral Hulusi Akar’in da kendisine refakat edip bakanlarin da hazir bulundugu toplantida Cumhurbaskani Erdogan, Türk Silahli Kuvvetleri içindeki Fetullahçi Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarinca gerçeklestirilen ancak geri püskürtülen darbe girisimine ve sonrasinda yasanan gelismelere iliskin açiklamalarda bulundu.

“YALAN HABERLERE ITIBAR EDILMEMELI”

Türkiye’nin 81 vilayeti ve 79 milyon vatandasiyla, tarihinin en hain, en alçak silahli darbe girisimine karsi direnisini kararli bir sekilde sürdürdügünü belirten Cumhurbaskani Erdogan, “Geçmekte oldugumuz hassas dönemde çesitli kaynaklardan üretilen dedikodularla, yalan haberlerle, çarpitmalarla devamli olarak milletimizin kafasi karistirilmaya çalisiliyor. Tüm vatandaslarimdan bu fitne gayretlerine itibar etmemelerini, devletin ve hükümetinin yanindaki bu kararli güçlü duruslarini korumalarini istiyorum” dedi.

“FETÖ MENSUPLARININ KURUMLARIMIZDAN TEMIZLENME SÜRECI TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR”

Devletin Cumhurbaskaniyla, hükümetiyle Türk Silahli Kuvvetleri’yle, bakanliklariyla, Emniyet Teskilati’yla valilikleri ve belediyeleriyle, hepsinden önemlisi milletiyle dimdik ayakta oldugunu vurgulayan Cumhurbaskani Erdogan, “Hükûmetimiz, güvenlik güçlerimizin üstün gayretleri neticesinde vatan topraklarinin her karisinda, her kurumunda duruma hâkimdir. Fetullahçi Terör Örgütü mensuplarinin kurumlarimizdan temizlenme süreci, tüm hiziyla sürüyor” diye konustu.

“10 BIN 410 KISI GÖZALTINA ALINDI”

Cumhurbaskani Erdogan, dün Millî Güvenlik Kurumu (MGK) tarafindan tavsiye edilen Bakanlar Kurulu tarafindan da karar hâline dönüstürülen olaganüstü hâl ilani ile ilgili sürecin bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde tamamlandigini ifade etti ve sunlari ekledi: “Türkiye bir hukuk devletidir. Darbe girisimi karsisindaki tedbirler de; demokrasi, hukuk devleti, temel hak ve özgürlüklere saygi çerçevesinde alinmistir, alinmaya da devam edecektir. Yapilan operasyonlar çerçevesinde bu aksam itibariyle 10 bin 410 kisi gözaltina alinmis, 4 bin 60 kisi de tutuklanmistir. Hükûmetimiz ve ona bagli güvenlik güçlerimiz çalismalarina kararlilikla ve basariyla devam ediyor.”

“DEMOKRASI NÖBETI SÜRMELI”

Feraseti ve cesaretiyle silahli darbe girisimini akamete ugratan kahraman milletimden, ülkemiz bu sikintili dönemden tamamen çikana kadar meydanlarda tuttugu demokrasi nöbetini sürdürmesini rica ediyorum” diyen Cumhurbaskani Erdogan, yasanan hadisenin; darbenin en büyük, en etkili, en güçlü panzehrinin millî irade ve millet oldugunu gösterdigini dile getirdi.

Cumhurbaskani Erdogan, sözlerini söyle sürdürdü: “Bir haftadir bu kutlu mücadeleyi en küçük bir taskinliga, en küçük bir provokasyona izin vermeden yürüten milletimden biraz daha sabir, biraz daha fedakârlik istiyorum. Köken, mezhep, mesrep, siyasi parti, ideolojik düsünce farki gözetmeksizin meydanlari dolduran her bir vatandasima sahsim ve milletim adina kalbi sükranlarimi sunuyorum. Bu uru bünyemizden kaziyabilmemiz için gereken hazirliklar birer birer hayata geçirilirken, darbe heveslilerine en küçük bir firsat vermememiz sarttir. Gelecek nesiller siviliyle, polisiyle, askeriyle 15 Temmuz demokrasi direnisinin tüm kahramanlarini asla unutmayacaklardir.”

“15 TEMMUZ TARIHINI SEHITLERIMIZI ANMA GÜNÜ ILAN ETTIK”

15 Temmuz tarihini her yil ‘Sehitlerimizi Anma Günü’ olarak ilan ettiklerini açiklayan Cumhurbaskani Erdogan, açiklamasini söyle tamamladi: “Türk milleti tarih yapan ve yazan bir millet oldugunu bir kez daha ortaya koymustur. Milletime diyorum ki; demokrasi nöbetlerimizi sonuna kadar devam ettirerek tarihe altin harflerle yazdigimiz bu basariyi taçlandiralim. Bir kez daha dedikodulara, fitne odaklarina, yalan-yanlis haberlere itibar edilmemesini, sadece ve sadece hükûmetimizin, devletimizin yetkili kurumlarinin-kisilerinin, güvenlik güçlerimizin verdigi bilgilere güvenilmesini özellikle rica ediyorum. Bu vesileyle sehitlerimize tekrar Allah’tan rahmet, yaralilarimiza acil sifalar diliyorum. Allah yar ve yardimcimiz olsun, kalin saglicakla, hayirli geceler diliyorum, tesekkür ediyorum.”