GMIS “TTK özellestirilemez”

Genel Maden Isçileri Sendikasi Yönetim Kurulu bir basin açiklamasi yaparak TTK Karadon Müessesesi’nin özellestirme çalismalarina yönelik Ankara’da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanligi’nda yapilan görüsmeler hakkinda bilgi verdi.

Açiklamada, TTK’nin hiçbir müessesesinin özellestirilmesine izin verilmeyecegi, 27 Haziran’da toplanacak olan Genisletilmis Baskanlar Kurulu’nda da, özellestirme girisimlerine karsi eylem plani hazirlanacagina vurgu yapildi.

GMIS’in açiklamasinda, toplantiya katilanlarla ilgili olarak “Emniyet Müdürü Sayin Osman Ak’in orada bulunmasinin ve özellestirmeyi savunur söylemlerinin son derece yanlis oldugunu burada bir kez daha ifade ediyoruz. Ayni sekilde ZTSO Baskani Sayin Metin Demir’in de orada bulunmasinin ve taraf olmasinin dogru olmadigini belirtiyoruz” denildi.

GMIS Yönetimi, Karadon’da maden isçileri tarafindan saldiriya ugrayan ve dövülen basin mensuplarindan da özür diledi.

Genel Maden Isçileri Sendikasi Yönetim Kurulu, TTK Karadon Müessesesi’nin özellestirme çalismalari noktasinda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Müstesar Yardimcisi Zafer Benli ile yaptiklari görüsme sonrasinda yazili bir açiklama yapti.

GMIS’ten yapilan açiklamada, su görüslere yer verildi: “23 Haziran 2016 tarihinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanligi Müstesar Yardimcisi Sayin Zafer Benli, Genel Baskanimiz Sayin Ahmet Demirci’yi telefonla arayarak toplantiya davet etti.

Ayni gün için daha önceden planlanmis olan, Türk-Is Genel Baskani Sayin Ergün Atalay, iktidar partisi Zonguldak Milletvekilleri ve Yönetim Kurulumuzun katilacagi bir iftar programi da oldugundan Yönetim Kurulu olarak Ankara’ya hareket ettik.

Genel Baskanimiz ile birlikte Yönetim olarak önce Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanligi’na gittik.

Bakanliga gittigimizde Bakan Yardimcisi Ali Riza Alaboyun, Bakanlik Müstesari Fatih Dönmez, Bakanlik Müstesar Yardimcisi Zafer Benli, TTK Genel Müdür Vekili Sayin Ercan Gebes, Amelebirligi Baskani Sayin Osman Balamir ve iktidar partisi Milletvekilleri Hüseyin Özbakir, Faruk Çaturoglu, Özcan Ulupinar, Zonguldak Il Emniyet Müdürü Osman Ak ve Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Metin Demir vardi.

Müstesar Yardimcisi Zafer Benli, toplantiya Genel Baskanimiz Sayin Ahmet Demirci’yi davet ettigini hatirlatinca Genel Baskan Yardimcimiz Sayin Isa Mutlu’nun da toplantiya katilacagini ifade ettik.

“IZIN VERMEYECEGIZ”

Toplantida, TTK’nin yeniden yapilandirilmasini tartismaya açtilar.

Daha önce kamuoyuna her firsatta anlattigimiz gibi, son olarak Karadon Müessesesi’nde isçi arkadaslarimiza söyledigimiz gibi ve isçi arkadaslarimizin Madenci Aniti önünde sloganlariyla haykirdiklari gibi TTK’nin hiçbir müessesesinin özellestirilmesine izin vermeyecegimizi belirttik.

Zonguldak’taki taseron kazalarini, rödevansli sahalardaki uygulamalari, Türkiye’deki özel sektör madenciligini ve Zonguldak madenlerinin kendine özgü yapisini tüm detaylariyla bir kez daha anlattik.

“DOGRU BULMUYORUZ”

Zonguldak Emniyet Müdürü Sayin Osman Ak’in orada bulunmasinin ve özellestirmeyi savunur söylemlerinin son derece yanlis oldugunu burada bir kez daha ifade ediyoruz.

Ayni sekilde Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Sayin Metin Demir’in de orada bulunmasinin ve taraf olmasinin dogru olmadigini belirtiyoruz.

Bundan sonra yapilacak herhangi bir toplantida Bakanlik, TTK ve siyasi temsilciler disinda hiç kimseyi kabul etmeyecegimizi de belirtiyoruz.

27 Haziran 2016 Pazartesi günü, özellestirme girisimlerine karsi Genisletilmis Baskanlar Kurulumuzu toplayarak eylem planimizi belirleyecegiz.

“TTK’YA SAHIP ÇIKACAGIZ”

Basta madenciler olmak üzere tüm Zonguldak ve bölge halki olarak tek yürek, tek ses olacak, TTK’ya sahip çikacagiz.

Zonguldak Havzamizdaki taskömürü, enerji santrallerinde tüketilecek bir kömür degildir. Sadece bölgemizde bulunan bu kömür koklasabilir özelligiyle ülkemiz demir-çelik sanayisinin ve diger sanayinin güvencesidir.

ÇATES’in kurulus sebebi ise düsük kalorili atik kömürü degerlendirmektir.

Aslinda bu gerçegi tüm muhataplar biliyor ama madenlerimizi özellestirebilmek için enerji konusunu kilif olarak kullanmak istiyorlar. Bu sürecin sonu bu kurumun kapanmasina varacaktir.

Biz; TTK, Zonguldak ve ülkemiz adina çok yanlis olan bu uygulamaya siddetle karsi çikiyoruz.

Zonguldak Halkini birbirine düsürmek, madencileri bölmek, Sendikamizi yipratmak isteyenlere asla izin vermeyecegiz.

“BASIN MENSUPLARINDAN ÖZÜR DILIYORUZ”

“Önceki gün Karadon’da basin emekçilerine yapilan saldiriyi dogru bulmadigimizi bir kez daha belirtiyor, basin emekçisi arkadaslarimizdan özür diliyoruz.

Bu vesileyle basta madenci arkadaslarimiz olmak üzere tüm halkimizdan, mücadelemize zarar verecek, Zonguldak’i bölecek davranislardan uzak durmalarini ve mücadelemize katki saglamalarini istiyor, sevgi ve saygilarimizi sunuyoruz”