Sehidin var Devrek..!

Türk Silahli Kuvvetleri (TSK), Hakkari'nin Semdinli Ilçesi'ndedevam eden operasyonlarda yaralanan Devrek'in Yilancakuz Köyü nüfusuna kayitli Uzman Çavus Okan Korkut’un (22) kaldirildigi hastanede sehit oldugunu açikladi. Bir yillik uzman çavus Okan Korkut'un bekar oldugu, cenazesinin bugün 16.00 sularinda Zonguldak Havaalanin'da getirilecegi ve yarin topraga verilecegi ögrenildi...

TÜM MÜDAHALELERE RAGMEN KURTARILAMADI

TSK'dan yapilan açiklamada, "31 Mayis 2016 Sali günü Hakkari ili Semdinli ilçesi kirsalinda yürütülmekte olan operasyonda, bölücü terör örgütü mensuplari ile çikan çatismada biri agir olmak üzere iki kahraman silah arkadasimiz yaralanmis, yaralilar derhal hastaneye sevk edilmis ancak durumu agir olan silah arkadasimiz hastanede yapilantüm müdahalelere ragmen kurtarilamayarak saat 05.40'da sehit olmustur" denildi. Açiklamada, "Bizleri derin bir aci ve üzüntüye bogan bu olayda hayatini kaybeden aziz sehidimize Allah'tan rahmet, sehidimizin degerli ailesine, yakinlarina, Türk Silahli Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine bassagligi ve sabir, yaralanan kahraman silah arkadasimiza acil sifalar temenni ediyoruz" ifadesi kullanildi.

SEMDINLI'YE HAVA HAREKATI DÜZENLENDI

Genelkurmay Baskanligi'ndan yapilan diger açiklamada, 31 Mayis 2016 tarihinde Hakkari Simdinli'de yürütülen operasyona yönelikalinan anlik bir istihbaratin degerlendirilmesi sonucu 01.05-01.58 saatleri arasinda Hakkari/Semdinli kirsalina, Türk Hava Kuvvetlerine ait savas uçaklari ile hava harekati düzenlendigikaydedildi.

HEDEFLER IMHA EDILDI

Bölgedetespit edilen dört hedef (BTÖ silah mevzii ve barinagi) ates altina alinarak imha edildigi kaydedildi. Görevlerini basariyla icra eden savas uçaklarinin emniyetle üslerine döndükleri bildirildi.