CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu'ndan Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami Mesaji

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, 19 Mayis Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami nedeniyle yayinladigi mesajinda, "19 Mayis tarihini önemsizlestirmek, siradanlastirmak, takvimlerden bir yaprak haline getirmek isteyenler bu ruhu kavrayamamis acizler ile bagimsizlik, özgürlük ve milli egemenlige dayanan demokrasi düsmanlaridir. Ülkemize düsman olan bu zihniyet dün oldugu gibi gelecekte de yenilmeye mahkûmdur. Cumhuriyetin emanet edildigi milyonlar, özgürlük ve bagimsizligimizi sonsuza kadar koruyacaktir" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu mesajinda;”19 Mayis 1919 tarihinde Büyük Atatürk’ün ülkemizi isgalden kurtarmak ve tam bagimsiz, özgür bir ülke kurmak ülküsüyle Samsun’a çikisi, milletimizin kaderini degistiren, yolumuzu aydinlatan tarihi bir baslangiçtir.

19 Mayis ile topraklari zorla alinmak, halki zincirlenmek, gelecegi yok edilmek istenen milletimiz kendi kaderini eline almis, “Ya istiklal ya ölüm” diyerek varolus mücadelesine baslamistir. Bu ruh ile Kurtulus Savasi zaferle sonuçlanmis, milli egemenlige dayanan, çagdas uygarlik seviyesinin bile üstüne çikmayi hedefleyen, demokratik, laik, sosyal hukuk devleti kurulmustur. Bugün sahip oldugumuz tüm özgürlüklerin ve haklarin teminati iste bu büyük ruhtur. 19 Mayis tarihini önemsizlestirmek, siradanlastirmak, takvimlerden bir yaprak haline getirmek isteyenler bu ruhu kavrayamamis acizler ile bagimsizlik, özgürlük ve milli egemenlige dayanan demokrasi düsmanlaridir. Ülkemize düsman olan bu zihniyet dün oldugu gibi gelecekte de yenilmeye mahkûmdur. Cumhuriyetin emanet edildigi milyonlar, özgürlük ve bagimsizligimizi sonsuza kadar koruyacaktir.

19 Mayis 1919’da Samsun’a çikan Mustafa Kemal’in halka, gençlige güvenini her zaman hisseden Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Baskani olarak, Gençlik ve Spor Bayramimizin 97’inci yilini kutluyor, basta Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaslari olmak üzere, bütün kahramanlarimizi minnetle ve sükranla aniyorum.”