Vali Kaban “Birlik ve bütünlügümüzü asla bozamayacaklar”

Vali Ali Kaban, 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami dolayisiyla bir mesaj yayimladi.

19 Mayis’in Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasini saglayan zorlu bir mücadelenin ve Ulusumuzu aydinlik yarinlara kavusturan, Cumhuriyete ulastiran bir sürecin, bagimsizlik hareketinin ilk adimi olduguna dikkat çeken Vali Kaban, birlik ve bütünlügümüzü bozmak isteyenlere Türk gençligi ve milletinin asla firsat vermeyecegini söyledi.

Vali Ali Kaban, mesajinda su ifadelere yer verdi: “Yüce Türk milletine olan inancini ve güvenini hiçbir dönemde kaybetmeyen, milletimizin vatan sevgisini, bagimsiz ve özgür yasama tutkusunu çok iyi bilen ATATÜRK, yurdumuzun kurtarilmasinin ancak milli birlik ve beraberligin saglanmasiyla basarilabilecegini öngörüyordu.

Kurtulus Savasi, bagimsizlik ve özgürlügüne deger vererek sahip çikanlarin, vatan ve bayrak sevgisini her seyden üstün tutanlarin, esarete karsi duranlarin yazdigi bir destandir. Kurtulus Savasi, Cumhuriyetimizin ilaninin ve büyük Türk devletinin çagdas dünyada yerini almasini saglayan onurlu bir mücadelenin adidir.

Büyük ATATÜRK basta olmak üzere milletimizin yetistirdigi tüm kahramanlarimiz vatani için canini feda etmekten bir an bile çekinmeyen sehitlerimiz ve gazilerimiz, bizlere gurur duydugumuz bir tarih ve büyük bir devlet birakmislardir. “

“HEPIMIZIN ORTAK SORUMLULUGU”

Tarihimize ve devletimize sahip çikmak, gelecegimizin güvencesi gençlerimizi de ayni bilinçle yetistirmek hepimizin ortak sorumlulugudur. Gönülleri vatan ve bayrak sevgisi ile dolu, birlik ve beraberlik anlayisi içinde birbirine saygi ile yaklasan, en iyi düzeyde egitim almis, üretken, tarihini, kültürünü özümsemis, ülkesini ve milletini seven, sorunlara duyarli Türk genci Türkiye Cumhuriyetini aydinlik gelecege en iyi sekilde tasiyacaktir. Bagimsizlik mücadelesindeki inanç ve dayanisma ruhunun her zaman örnek alinarak ayni kararlilikla sürdürülmesi, ülkemizin her konuda basariya ulasmasinda en büyük etken olacak, birlik ve bütünlügümüzü bozmak isteyenlere Türk gençligi ve milletimiz asla firsat vermeyecektir. Bu duygu ve düsüncelerle, milletimizin bagimsiz ve özgür yasama kararliliginin bir göstergesi olan ATATÜRK’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramini kutluyor, basta ATATÜRK olmak üzere Kurtulus Savasinin tüm kahramanlarini, aziz sehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle aniyor, saygilar sunuyorum.”