Yasi küçük istekleri büyük Vali

23 Nisan etkinlikleri çerçevesinde Vali Kaban'in koltuguna küçük Tugsem oturdu

Bahçelievler Ilkögretim Okulu ögrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami nedeniyle Vali Ali Kabani ziyaret etti. Vali Kaban, agirladigi ögrencilere çesitli hediyeler verdi. Vali Kaban’in koltuguna 7 yasindaki Tugsem Turgut oturdu. Küçük vali Turgut, ilk olarak limonata istedi. Tüm dünya çocuklari için baris istedigini ifade eden Küçük vali, sonrasinda okullarin sportif anlamda gelismesine katki saglanmasini talep etti.

Dünya’da çocuklara bayram sunulan tek ülkenin Türkiye olduguna vurgu yapan Zonguldak Valisi Ali Kaban, sunlari söyledi "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’nin kutlu olmasini diliyorum. Dünyada çocuklara bayram sunulan tek ülke Türkiye’dir. Ülkemizin kurucu babalari hakikaten birçok sey için çalistiklari gibi, bu konuda da çocuklarimizi onurlandirmayi düsünmüsler ve hayata geçirmisler. Ülkemizin bir kurtulus savasi sonrasinda ortaya çikan dünya manzarasi içerisinde verdigi ayakta kalabilme mücadelesi de unutulmamalidir. Yasanan iki dünya savasi ve ardindan soguk savas dönemi yasandi. Bu hengame içerisinde Anadolu gibi zor ve önemli bir cografyada ayakta kalabilmek için verdigimiz mücadele, bu günlerde de çok daha iyi bir sekilde devam etmektedir. Minik valimizin temennilerinin çogu hayata geçiriliyor. Bu anlamda okullarimizin gerek fiziki imkanlarinin gelistirilmesi gerekse egitimim kaliteli hale getirilmesi hususlarinda çok daha basarili noktalara gelinmistir ve bu alanda da çalismalar devam etmektedir. Bu anlamda özveri ile çalisan ve hiçbir fedakarliktan kaçinmayan ögretmenlerimize de tesekkürü bir borç biliyorum."

Vali Kaban’a “Mangala” oyununu anlatti

7 yasindaki küçük vali Tugsem Turgut’a Mangala oyunu oynamanin zor olup olmadigini soran Vali Kaban, Turgut’un elinin altindaki oyunu incelemek istemesi sirasindaki konusmalar gülüsmelere neden oldu. Küçük vali oyunun nasil oynandigini Vali Kaban’a anlatti.

“Bana yeni aldilar”

Okul müdürü Tugsem Turgut’a Vali Kaban’in oyunu inceledigi sirada, " Istersen onu vali amcana hediye et. Ben sana yenisini alayim" demesi üzerine küçük valinin "Bana yeni aldilar" cevabini vermesi kahkahaya neden oldu.