GÖKÇEBEY'DE POLIS HAFTASI KUTLANDI

Türk Polis Teskilati’nin 171. kurulus yildönümü ve 10 Nisan Polis Haftasi nedeniyle Gökçebey’de tören düzenlendi.

Gökçebey Hükümet konaginin önündeki Atatürk Aniti önünde baslayan törene; Ilçe Jandarma Bölük Komutani Onur Sahbaz, Belediye Baskani Vedat Öztürk,Ilçe Emniyet Komiser Yardimcisi Riza Aydogan, Komiser Yardimcisi Nusret Köseoglu, Ilçe Milli Egitim Müdürü Fazil Aytas, Ilçe Devlet Hastanesi Bashekimi Uzm. Dr. Levent Eskici, MHP Ilçe Baskani Sezgin Karademir, Ali Gücük ve Sabahattin ve emniyet ekipleri katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi ile baslayan törende Ilçe Emniyet Komiser Yardimcisi Nusret Köseoglu tarafindan Atatürk Aniti önüne çelenk birakildi.

Günün anlam ve önemini belirten bir konusma yapan Komiser Yardimcisi Nusret Köseoglu, sunlari söyledi: “Bugün Türk Polisi olarak 171. Kurulus yil dönümümüzü kutlamanin gurur ve kivancini yasiyoruz. Bu sevincimizi birlikte paylasma nezaketi gösteren sizlere, sahsim ve mensubu olmaktan gurur duydugum teskilatim adina saygi ve sükranlarimi sunarim.

Emniyet teskilati, toplumda huzuru ve düzeni saglama, vatandasin can ve mal güvenligini koruma, kanunun hakimiyetini ve devlet otoritesini saglamak gibi çok önemli ve hayati bir görev üstlenmistir.

Teskilatimiz bu görevi yerine getirirken, vatandaslarimizin yardimina her zaman ihtiyaç duymaktadir. Polis vatandas diyalogu ne kadar iyi olursa basariya o denli ulasacaginin bilinmesi gerekmektedir. Halktan kopuk bir görev anlayisi ile basarili olmak mümkün degildir.

Türk polisi çagdas ilkelerin kullandigi araç-gereç ve yöntemleri kullanmayi kendine amaç edinerek , dünyada ortaya çikan gelismelerle paralel olarak milletimizin degisen beklentilerine cevap vermek için proaktif düsünceyle sonuçlardan etkilenmek yerine olaylar olmadan önce olasiliklari düsünüp planli bir sekilde harekete geçerek önleyici polislikle , kendini yenilemistir.

Türk polisi artik profesyonel güvenli kapsaminda inovasyon sürecini iyi bir sekilde kullanarak, teknoloji ve bilginin toplumsal faydaya dönüstürülmesi noktasinda halkin güvenlik ve polis hizmetini en ekonomik ve en kisa sürede almasi için bilisim sistemlerini etkin bir sekilde kullanmaktadir.

Bir devlet her kurumun devamli kendini gelistirerek ahenkli bir es güdüm içersinde kusursuz çalistigi kadar güçlüdür. Teskilatimizin bu konuda Atatürk ilke ve inkilaplarina bagli, insan haklarina saygili, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin önemli bir parçasi olmanin gururu ve bilinci içersinde en iyi sekilde yerine getirmeye devam edecektir.

Bu mutlu günümüzde Devletimizin ve milletimizin selameti ugruna hayatlarini feda eden sehitlerimizin aziz hatiralarini rahmetle anarken halen görevde olan teskilat mensuplarimiza görevlerinde saglik, basarilar ve mutluluklar dilerim. Sizleri Ilçe Emniyet Amirligimizin personeli adina en derin saygilarimi sunarim.” Dedi

Daha sonra Ilçe Emniyet Amirliginde ziyaretler kabul edildi.

*

*

*

*