GÖKÇEBEY’DE BAYRAK VE ÇIÇEKLERLE KARSILANDILAR

TCDD tarafindan yapilan yeni düzenlemede, Zonguldak-Karabük-Zonguldak arasinda isletilmek üzere 22301 ve 22302 numarali trenler sefere konuldu. Irmak-Karabük-Zonguldak hattinin rehabilitasyon ve sinyalizasyon projeleri ’Ulastirma Operasyonel Programi’ kapsaminda Avrupa Birligi IPA fonlari ile gerçeklestirildi.

Zonguldak-Gökçebey-Zonguldak arasinda ise 22303/22304, 22305/22306 ve 22307/22308 numarali yolcu trenleri sefere konuldu. 22304 ve 22307 numarali trenler çift dizi olarak isletilecek.

15 Mart 2016 Sali günü saat 07.50 de Devlet Demiryollari Zonguldak Gar Müdürlügünden kalkan Zonguldak-Gökçebey arasindaki test sürüsüne, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakir, Özcan Ulupinar, AK Parti Il Baskani Zeki Tosun, Muhtarlar Dernegi Baskani Serafettin Nas, Yeniceliler Dernegi Baskani Yasar Karaman ile AK Parti il ve ilçe teskilati ile vatandaslar katildi.

15 Mart 2016 Sali gün Sabahi Zonguldak’tan hareket eden treni Gökçebeyliler yogun bir kalabalikla karsiladi. Ögrenciler tarafindan tren garinda Türk Bayraklari sallanirken, Belediye Baskani Vedat Öztürk tarafindan milletvekillerine çiçek takdim edildi. Coskulu karsilama ardindan AK Parti heyeti ve belediye baskanlari vatandaslarla birlikte Çamli Köskte kahvalti yaptilar.

“HEPIMIZ ÇOK MUTLUYUZ”

Gökçebey Belediye Baskani Vedat Öztürk,” Irmak-Karabük-Zonguldak hattinin rehabilitasyon ve sinyalizasyon projeleri ’Ulastirma Operasyonel Programi’ kapsaminda Avrupa Birligi IPA fonlari ile gerçeklestirildi. Zonguldak –Gökçebey ve Karabük Tren seferlerin baslamasi Gökçebeyliler olarak hepimizi çok mutlu etmis olup mutluyuz. Tren seferlerin baslamasinda Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Sayin Binali Yildirim basta olmak üzere DDY Yetkililerine ve Zonguldak milletvekillerine tesekkür ediyorum. Tren seferleri baslamasi Gökçebeylilere hayirli olmasini temenni ediyorum”

“Memleketimize ve milletimize hayirli olsun”

Gökçebey’de Gar binasinda bir açiklama yapan AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupinar, Zonguldak’in Türkiye genelinde 6’nci sirada oldugunu vurgulayarak, “Memleketimize ve milletimize hayirli olsun. Insallah bundan sonra trenlerimiz kesintisiz olarak vatandasimizin hizmetinde olacak. Amacimiz bu seferlerin daha sik yapilmasidir. Karabük ve daha sonra Ankara’ya bu seferlerin devam etmesi noktasinda çalismamiz olacak. Konforlu ve güvenli iyi bir ulasim araci. Diger ulasim araçlarina göre de oldukça ucuz. Büyük bir özlem vardi. Bugünkü coskudan da gördügünüz gibi belli oluyor. Allah kaza bela vermesin hayirli ugurlu olsun. Bu tren saatte 140 kilometreye çikabiliyor. Ikili DMO tipi dizel tren setinden olusuyor ve bunlar yeni vagonlar. Arkadaslarimizdan da gelirken bilgi aldik. Türkiye’de bu noktada 6’nci siradayiz. Bu vagonlardan Türkiye’de birçok noktada yok. Burada hizli seferlerin olmasi da mümkün degil çünkü cografi kosullar buna el vermiyor. Saatte 250 kilometre hiz sehirlerarasi tren seferlerinde ulasilabilen bir hizdir. Burada dur kalk oldugu için o süratlere çikmamiz mümkün olmaz. Bugün biraz yavas olmus olabilir ama sinyalizasyon tam anlamiyla oturdugu zaman daha da hizlandigini görecegiz” dedi.

Gökçebey Camli Kösk’te vatandaslar ile birlikte yapan AK Partili Milletvekilleri Hüseyin Özbakir ve Özcan Ulupinar’a, AK Parti Il Baskani Zeki Tosun, Çanakcilar Seramik Sirketler Grubu Yönetim kurulu Baskan yardimcisi Sezai Çanakci, Gökçebey Kaymakami Bünyamin Bilgin, Gökçebey Belediye Baskani Vedat Öztürk, Devrek Belediye Baskani Mustafa Semerci, Filyos Belediye Baskani Ömer Ünal, Bakacakkadi Belediye Baskani Sezgin Özdemir, Çaycuma Ilçe Baskani Ahmet Çolakoglu, Gökçebey Ilçe Baskani Lokman Aydin, Muhtarlar Dernegi Baskani Serafettin Nas, Yeniceliler Dernegi Baskani Yasar Karaman, il genel meclisi üyeleri, partililer, Devlet Demiryollari Genel Müdürlügü elemanlari ve kalabalik bir halk toplulugu katildi.

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*