Çocugun basarisinda anne –babanin rolü!

Gökçebey Kaymakamligi ve Ilçe Millî Egitim Müdürlügü’nün organizesiyle ilçemizde konferans düzenlendi.

Türkiye genelinde sayisiz seminer ve konferans veren, bu alanda birçok kitap yazan egitimci-yazar Sitki Aslanhan tarafindan 11 Subat Persembe günü 2 seans halinde düzenlenen konferansin ilki saat 13.30’da Çok Programli lise ögrencilerine “Moral, motivasyon ve hedef belirleme” konusundaydi. 200’e yakin ögrencinin katildigi konferansta ögrencilerin sinavlara hazirlanirken dikkat etmeleri gereken hususlar, hedef belirlemenin önemi, anne-babaya karsi vazifeler ifade edildi.

Internet oyunlari yüzünden yeni nesil çocuklarin gelisiminin olumsuz etkilendigini ifade eden Aslanhan söyle konustu: "Çocuga nasilsin diye soruyorsun, cevap veremiyor. Öyle ki evinden çiksa tek basina okuluna gidemeyecek, okuldan çiksa evine gidemeyecek bir nesil yetisiyor. Gecenin üçünde kalkip bilgisayar oyunundaki ati besleyen çocuktan ne bekliyorsunuz? Bakkala git iki kilo domates al deseniz kabul etmeyecekler ama internet üzerinden tarlalarda vakit geçiriyorlar. Aileler bu konuda dikkatli olmali. Özellikle de ögretmenlere büyük görev düsüyor.”

Konferansin 2. seansi ise saat 18.30’da Cumhuriyet Anadolu Lise’sinin yetiskinlere idi.

Aksamki seansa ilçe kaymakami Bünyamin Bilgin, Ilçe Jandarma Bölük Komutani Üstegmen Onur Sahbaz, Ilçe Emniyet Amir Vekili Ferdi Kuyu, Ilçe Milli Egitim Müdürü Fazil Aytas, Veliler ve ilçe halki katildi.

Ardindan Sitki Aslanhan tarafindan “Çocugun basarisinda anne-babanin rolü” hakkinda konferans düzenlendi. Velinin çocugun basarisina etkisi, çocuklara yaklasim sekilleri, çocuk yetistirmede yapilan yanlislar hakkinda çarpici örnekler verildi.

Programin sonunda konusmaci Sitki Aslanhan’a , Gökçebey Kaymakami Bünyamin Bilgin tarafindan Devrek Baston ve plaket takdim edildi.

*

*

*