SON GÜN 29 SUBAT 2016

Devrek Belediyesi, ölçü ve tarti aletlerinin ayar ve damgalanmasi için beyanname verme süresinin 4 Ocak 2016 tarihinde basladigini duyurdu.

Devrek Belediye Baskanligi’ndan yapilan açiklamada; 2014 yili ve daha eski yil damgali ölçü ve tarti aleti bulunduran esnaf, pazarci, isyeri sahipleri, özel ve resmi kurumlar ile gerçek ve tüzel kisiler, 29 Subat 2016 tarihine kadar beyanname vermeleri gerektigi bildirildi.

Devrek Belediye Baskani Mustafa Semerci, konuyla ilgili yaptigi açiklamada su görüslere yer verdi: "3516 sayili Ölçüler ve Ayar Kanunu’na göre ölçü ve tarti aletlerinin damgalanmasi zorunlu oldugundan, damgasiz veya damga süresi sona ermis ölçü ve tarti aleti bulunan gerçek veya tüzel kisiler ile resmi kurumlarin en geç 29 Subat 2016 tarihine kadar Belediyemiz Yazi Isleri Müdürlügü'ne beyanname vermeleri gerekmektedir. Süresi içerisinde beyanname vermeyen esnafimizin ölçü ve tarti aleti damgalanamamakta. Damgasi kopmus, bozulmus, damga süresi dolmus ölçü aletini kullanmanin, Binyediyüzaltmisyedi, (1.767,00 TL) Türk Lirasi idarî para cezasi bulunmaktadir. Esnafimizin cezai duruma düsmemeleri ve magduriyet yasamamalari için gerekli hassasiyeti göstermelerini istiyoruz.”

Devrek Belediyesi’nden yapilan açiklamada ayrica ölçü ve tarti aleti beyannamesi için seri numarasi, maksimum kapasitesi, markasi, cinsi (Elektronik terazi, Masa terazisi, agirlik gramlari, Elektronik baskül vb), gibi bilgiler ve isyeri kasesi gerektigi belirtildi.