Turkcell, Spor Toto Süper Lig’in resmi iletisim sponsoru oldu. Turkcell, Süper Lig’e geri döndü

Türk futboluna 13 yildir kesintisiz destek veren Turkcell, 2015-2016 sezonunda Spor Toto Süper Lig’in resmi iletisim sponsoru oldu. Turkcell ayrica Süper Kupa’ya da ismini verdi.

2005-2010 yillari arasinda Türk futbolunun en üst ligine ana sponsor olarak destek veren Turkcell, 5 yil aradan sonra Süper Lig’e tekrar geri dönerek 2015-2016 sezonu itibariyle Spor Toto Süper Lig’in resmi iletisim sponsoru oldu. Türk futbolunun marka degerinin artmasi için çalismalarini sürdüren Turkcell, bu amaç dogrultusunda Süper Kupa’nin da isim sponsoru oldu. Süper Kupa maçlari önümüzdeki yil itibariyle Turkcell Süper Kupa ismiyle oynanacak.

Türkiye Futbol Federasyonu Baskani Yildirim Demirören:

Türkiye’nin önde gelen telekomünikasyon sirketi Turkcell’in Spor Toto Süper Lig’e resmi iletisim sponsoru olarak dönüsünden büyük memnuniyet duyuyoruz. Türkiye’de futbol ekonomisinin daha da büyümesi için yogun çabalar gösteren Federasyonumuz ve Turkcell’in bu isbirliginin futbolumuzun marka degerine büyük katki saglayacagina eminim. Önümüzdeki dönem bu isbirliginin yarattigi sinerjilerle çok kiymetli islere imza atacagiz.

Gümüsdag: “Turkcell’le Türk futboluna deger katacagiz”

Kulüpler Birligi Vakfi Baskani Göksel Gümüsdag anlasmanin ardindan, "Kulüpler Birligi Vakfi olarak uzun yillardir futbola verdigi destekle öncü bir marka olan Turkcell’le önemli bir ortakliga imza atmis olmaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz. Bu büyük isbirligi ile önümüzdeki dönemde tüm takimlara ve futbola deger katacak önemli adimlar atacagiz. Önümüzdeki günlerde Turkcell Haftanin Maçi organizasyonlariyla daha keyifli bir lig için ilk adimi atiyor olacagiz. Bu birlikteligin Türk Futbolu'na hayirli olmasini diliyorum” dedi.

Terzioglu: “Futbol yine Turkcell’le anilacak”

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioglu konuyu su sözlerle degerlendirdi:

“Futbol, Türkiye’nin cosku kaynagi. Biz de Türkiye’nin Turkcell’i olarak bu coskunun artmasi, futbolumuzun layik oldugu yere gelmesi için elimizden geleni yapacagiz. Bu amaçla Spor Toto Süper Lig’in resmi iletisim sponsoru olduk. Bu sponsorlugumuzun yani sira önümüzdeki yil itibariyle Süper Kupa’ya da ismimizi verdik. Sahalarda fair play izleyecegimiz, iyi olanin, hak edenin kazandigi bir sezon olmasini diliyorum. Ayrica, futbolumuzun marka degerini Avrupa’nin ve dünyanin en iyileriyle yarisacak seviyeye getirmek en büyük arzularimizdan biri. Dünyada daha basarili sonuçlar almamiz için spora daha teknik, daha bilimsel yaklasmamiz gerekiyor. Bunun için elimizden geleni yapacagiz. Futbol yine Turkcell’le anilacak.”

Turkcell’den futbola 400 milyon TL

Futbola destegine ilk olarak 2002 Dünya Kupasi öncesi A Milli Takim sponsorluguyla baslayan Turkcell, 2003-2010 yillari arasinda Anadolu kulüplerine gögüs sponsoru oldu. Turkcell bu dönemde Anadolu kulüplerine 100 milyon TL’yi bulan maddi destekte bulundu. 2005-2010 yillarinda da Süper Lig isim sponsoru olan Turkcell, 2010’dan günümüze Türkiye Futbol Federasyonu’nun ana sponsoru olarak Türk futboluna deger katmaya devam ediyor. Turkcell, 13 yilda toplam 400 milyon TL ile Türk futboluna destek verdi.