CHP'LI TURPCU SEÇIM ÇALISMALARINA GÖKÇEBEY VE ÇAYCUMA'DA DEVAM ETTI

Zonguldak’in Gökçebey ilçesinde esnaf ve pazaryeri ziyaretinin ardindan, Çaycuma ilçesinde de köy pazarini ziyaret ederek, halkin sorun ve taleplerini dinleyen CHP Zonguldak Milletvekili ve 1’inci Sira Milletvekili Adayi Serafettin Turpcu, halkin ve ülkenin sorunlarini çözebilecek programa, vizyona ve kadrolara sahip tek partinin CHP oldugunu, Türkiye'nin temel sorunlarina kalici çözümler getirmek için CHP iktidarina ihtiyaci oldugunu söyledi.

Seçim bildirgesinde "Önce Türkiye" dediklerini hatirlatan Milletvekili Turpcu, ülke çikarlarini ve halkin sorunlarini öncelik bilen bir anlayisin, ancak CHP iktidariyla mümkün oldugunu ifade ederek, "Huzurlu, güvenli, aydinlik bir gelecegi birlikte kurmak için halkimizdan destek istiyoruz. Ülkemizin geleceginin terör, ekonomik kriz, siyasi istikrarsizlik sarmalinda kaybolmasina izin vermeyecegiz" diye konustu.

Toplumsal huzurun su an Türkiye'nin gerçek anlamda ihtiyaçlarinin en basinda geldigini söyleyen Turpcu, sunlari ifade etti:

"Ülkemiz bir süredir, karanlik ve zor günler yasiyor. Terör, ne yazik ki, yeniden olaganüstü bir gündem maddesi haline gelmis, toplumsal huzur ve barisimiz ciddi bir tehlike altina girmistir. Türkiye'de insanlarimizin can güvenligin saglanmasi konusunda büyük sorun yasanmaktadir. Toplumsal huzur su an Türkiye'nin gerçek anlamda ihtiyacinin en basinda geliyor. Ülkemiz daha fazla kamplasmayi kaldirabilecek bir halde degildir. Sorunlarimiz çok büyük ama gelecege dair umudumuzu asla kaybetmemeli ve Türkiye Cumhuriyeti’ni sonuna kadar korumaya devam etmeliyiz. CHP bunu gerçeklestirebilmek için kararlilikla ve tüm gücüyle çalismaya devam edecektir. Çocuklarimiza baris içinde bir ülke birakmak bizim boynumuzun borcudur. Türkiye'nin hukukun üstünlügüne, adalete, demokrasiye ve özgürlüge dayali tam bir iç ve dis barisa ihtiyaci var, yani ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ ilkesini hayata geçirmeye ihtiyacimiz var. Bu ilke bizim sonuna kadar bagli kalmamiz gereken baslica yol haritamiz olmalidir.

CHP iktidarinda, farkli düsünen herkesi sahiplenerek, ayristirici degil birlestirici olacak ve herkesi kucaklayan bir siyasi anlayisi hakim kilacagiz. CHP Iktidarinda, hiç kimseyi ayristirmadan, bölmeden, toplumu germeden bu güzel ülkede hepimiz huzur içinde, baris içinde yasayacagiz, kardesçe yasayacagiz. Bu nedenle simdi CHP`yi iktidar yapma zamanidir. Çünkü ülkemizin ve insanlarimizin tek umudu ve tek güvenli adresi Cumhuriyet Halk Partisi`dir. Bu güzel ülkeyi yasanacak bir Türkiye yapacagiz. Bizim bütün çabamiz bunun içindir.”

"CHP iktidarinda yoksulu olmayan ve issizi olmayan bir Türkiye vaad ediyoruz, biz toplumsal refahi tabana yayacagiz, ülkemizin kazanimlarinin hakça bölüsüldügü bir anlayisi getirecegiz" diyen Turpcu, CHP iktidarinda "Sosyal Devlet” anlayisinin ayaga kaldirilacagini, bunun geregi olarak da toplumun her kesiminden vatandaslarin rahat bir yasam sürmesi için bütün olanaklarin hayata geçirilecegini söyledi.

Halkin kendi gündemine ve hayata dair gerçegine döndügünde birçok sorunla karsi karsiya oldugunu söyleyen Turpcu, bütün bu sorunlara Cumhuriyet Halk Partisi’nin çözüm önerileri getirdigini belirterek, "Her kesimden vatandasimizin sorunlarini çözecegiz. Bizim projelerimizin hepsi gerçekçi, ayag​i yere basan projelerdir. CHP iktidarinda herkesin kendini güvende hissettigi, aydinlik bir Türkiye`yi birlikte kuracagiz” ifadelerini kullandi.

Asgari ücreti 2016 yilinda net bin 500 TL yapacagiz. En düsük emekli-dul ve yetim maasi bin 500 lira olacak. Hiçbir hanenin geliri 720 TL’nin altina düsmeyecek. Aile Sigortasi desteklerini kadinlara yapacagiz. Her çocuk, 18 yasina dek saglik, beslenme, sosyal ve kültürel gelisim firsatlarindan gerektigi sekilde yararlanabilecek. Hiçbir çocuk yataga aç girmeyecek. Emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramlarinda birer maas ikramiye verecegiz. Taseron uygulamalarina son verilecek, isçiler magdur edilmeyecek. Kamuda çalisan taseron isçileri kamuya geçirilecek. 31 Temmuz 2015 tarihine kadar bankacilik sisteminde sorunlu hale gelen kredi karti ve bireysel kredilerin faiz borçlarinin en az yüzde 80’ini silecegiz. Kalan borcu yeniden yapilandirilarak 5 yila yayacak ve yurttaslarimiza ödeme kolayligi saglayacagiz. Çiftçinin üretim amaçli kullanacagi mazotun litresini 1,80 TL’ye düsürecegiz. Tarim sektöründe kendi isinde çalisanlarin sosyal güvenlik primlerini 30 yasina kadar Hazine’den karsilayacagiz. Üniversite harçlarini tamamen kaldiracagiz. Yurt sorununu, en fazla iki kisilik odalardan olusan yurtlar insa ederek bir yil içinde çözecegiz. Askerlik süresini kisaltacagiz. Ögrencilerin askerlik hizmetlerini yaz tatillerinde üçer aylik dönemler halinde tamamlayabilmesini saglayacagiz. ‘Esit ise esit ücret’ ilkesini temel alacak, kamu çalisanlari arasindaki ücret adaletsizliklerini ve ek ödeme farkliliklarini giderecegiz.”

Zonguldak özelinde de önemli açiklamalarda bulunan CHP Zonguldak Milletvekili Serafettin Turpcu, 13 yildir geçen her günün Zonguldak için kayip oldugunu ifade ederek, sunlari söyledi:

Cumhuriyet kenti Zonguldak, 13 yildir küçülüyor. Çünkü Zonguldak göç veriyor. TTK tarihinin en az sayida isçisiyle en düsük üretimini yapar hale geldi, buna ragmen her firsatta bir bahane yaratip üretimi durduruyorlar. Karadon, Üzülmez, Amasra ve Armutçuk’tan sonra Kozlu’da da üretimi durdurdular. Isçi almamak için can güvenligini bahane ediyorlar. Basta Genel Maden Isçileri Sendikasi olmak üzere konuyu takip eden herkes bu duruma tepki gösteriyor. Çünkü bunlarin niyetinin ocaklari kapatmak oldugu düsünülüyor. Zonguldak halki bunu biliyor ve CHP’ye sahip çikiyor. Biz en az 3 milletvekili çikartacagimiza inaniyoruz. 4 çikartmak için gece-gündüz çalisiyoruz. Lütfen siz de bu gerçekleri esinize-dostunuza anlatiniz, çoluk-çocugumuzun gelecegini kurtaralim. Baslica sorunlarimizdan bir digeri yollarimiz. Zonguldak’a karadan, demiryolundan, havadan ve denizden ulasim engelleniyor. "

CHP iktidarinda Zonguldak'in bu durumunu degistirmek için ciddi çalismalar yapacaklarini belirten Turpcu, su açiklamalara yer verdi:

"Öncelikle Istanbul ve Ankara karayollari bitirilecek. Zonguldak-Eregli, Zonguldak-Çaycuma-Gökçebey-Devrek karayolu agini CHP iktidari tamamlayacak. Sehir içi geçis tünelleri bitirilecek. Demiryolu çalismalari süratle tamamlanacak. Havaalani çalisir hale getirilecek. CHP iktidarinda Filyos masal olmaktan çikacak. Doga tahrip edilmeden, tarihsel doku bozulmadan, verimli topraklari koruyarak, yepyeni bir vadi kuracagiz. Çaycuma bölgemiz, Filyos Vadisi’yle Anadolu’nun gözbebegi olacak. TTK’ya acilen 3 bin isçi alinacak, daha sora 5 bine tamamlanacak. TTK’da ‘esit ise esit ücret’ verilecek. Zonguldak, CHP iktidarinda büyüyecek, gelisecek, issizimiz is bulacak, göç duracak. Türkiye’nin ve Zonguldak’in CHP’ye ihtiyaci var. Türkiye’nin birlestirici gücü CHP, Türkiye’yi yönetmeye hazir. Türkiye'yi ve Cumhuriyet Kenti Zonguldak’i yeniden ayaga kaldirmak için gelin CHP’yi iktidara tasiyalim."