Gökçebey’de, Gaziler Günü Gururla Kutlandi

Gökçebey’de 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle düzenlenen törenlerde askerlerle birlikte ayni safta duran gaziler büyük bir gurur yasadi.

Gaziler Günü kutlamalari çerçevesinde Gökçebey Cumhuriyet meydaninda tören düzenlendi

Cumhuriyet Meydani’nda düzenlenen törene; Gökçebey Kaymakami Bünyamin Bilgin, Garnizon Komutani Vekili Astsb. Kd. Bçvs Çetin Aydemir, Belediye Baskani Vedat Öztürk, Daire Amirleri, Siyasi Partilerin Temsilcileri, Oda ve Dernek Baskanlarin yani sira askeri ve sivil erkan katildi.

Gaziler Günü Anma Töreninde, Atatürk Aniti’na çelenklerin sunulmasiyla basladi. Daha sonra Saygi Durusu ve Istiklal Marsi'nin okundu.

Günün anlamini içeren konusmayi Jandarma Astsubay kidemli Çavus Elvan Terzi yapti.

Terzi yaptigi konusmasinda; “Sakarya meydan muharebesinin kazanilmasina müteakip, Baskomutan Mustafa Kemal ATATÜRK’e 19 Eylül 1921 günü maresallik rütbesi ve gazilik unvanin verilmesinin 94’üncü yildönümünü, büyük bir cosku ile kutluyoruz.

Bugün, Türkiye Cumhuriyetinin yani sira, Kore Cumhuriyeti ve Kuzey Kibris Türk Cumhuriyetinin, varolus mücadelesinde ve iç güvenlik harekati sonucunda kazanilan basarilarda gazilerimizi onurlandigimiz gündür. Gaziler günü, canlarini bu aziz ulusa adayan tüm gazilerimize kutlu olsun.

Dünde oldugu gibi bugünde, ayni inançla, bu aziz vatanin birligi ve bölünmezligine ve ulusal degerlerine saldiranlara karsi, her zaman kanimizi akitmaya, canimizi feda etmeye haziriz.

Bizim için vatan savunmasinda sehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz, sehit nurlanmis, gazi onurlanmis askerdir.

Jeostratejik konumu nedeniyle ülkemiz, bir yandan dünyadaki yeni olusum ve stratejilerden etkilenirken, diger yandan da yer yer sicak çatismaya girerek, risk ve tehditlerle karsi karsiya gelmektedir. Türk Silahli Kuvvetlerinin basarisi; güçlü, etkin, caydirici ve disiplinli bir ordu, moral ve motivasyonu yüksek personeli olmasi, modern silah, araç ve gereçleri ile saglanacaktir.

Vatanimiz için düsmanla amansiz mücadele eden, malül yada gazi olarak hayat mücadelesi veren, siz degerli gazilerimize sahip çikmak ve saygili olmak milletimize, tarihimize ve maziye bagliligin bir ifadesidir.

Ey seref abidesi, bir an bile tereddüt etmeden, bizler rahat edelim diye nefesini veren sehidim, verecek olan gazi’yim, unutmayin kalbimizdeki yeriniz apayri, gözlerimizdeki isilti bizleri tarihimizin derin destanlarina alip götürüyor, bu vatana sizlerin sahip çiktigi gibi bizde çikacagiz ve nagmerdin elini degdirmeyecegiz bu vatana.

Basta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve onun silah arkadaslari olmak üzere, bu vatan için topraga düsmüs sehitlerimizi rahmetle aniyor, ve bizi burada onurlandiran kahraman gazilerimize sükranlarimi sunuyorum. Arz ederim.” Dedi.

Daha sonra Ilçe Jandarma Garnizon Komutanligina ziyaret edildi. Buraya gelen tören protokolüne ve gazilerimize sicak ve soguk içecekler ikram edildi.

*

*

*

*

*