Gökçebey’in Dünyaya açilan kapisi AVRASYAM Dernegi genis katilimla kuruldu

Gökçebey’i birakin Zonguldak’i Dünyaya açma girisimleri sonuç verdi. Gurbetteki birikimlerini memleketi Gökçebey’de önemli yatirimlara dönüstüren Cengiz Saricik ve ekip arkadaslari Avrasyam isimli Dernek kurdular. Avrasyam Dernegi Kurucu Üyeleri; Cengiz SARICIK, Mehmet KÖKTÜRK, Serafettin SIMITÇI, Muharrem YAN, Önder KURT, Erkan KODAMAN ve Ayhan YELLI ile yüzlerce vatandas yer aldi. ve yüzlerce vatandasimizin yogun destegi ile merkezi Gökçebey’de kurulmus olup her gecen gün üye sayimiz artmaktadir. Avrasyam Dernegi Kurucu Baskani Cengiz SARICIK, ‘Gökçebey Avrupa Asya Gurbetçiler Sosyal Kültür ve Dayanisma Dernegi’ hakkinda Gazetemiz Bölge Temsilcisi Latif AYDEMIR’e dernegin amaci ve kapsami hakkinda bilgiler verdi.

(Röportaj: Latif AYDEMIR-Gökçebey/DENGE)

GÖKÇEBEY AVRUPA ASYA GURBETÇILER SOSYAL KÜLTÜR VE DAYANISMA DERNEGINI KURDUNUZ. BU DERNEK HANGI AMAÇLARLA KURULDU?

Gökçebey Avrupa Asya Gurbetçiler Sosyal Kültür ve Dayanisma Dernegi 30.05.2015 tarihinde kuruldu. Dernegimiz AVRASYAM´i kurmaktaki amacimiz elli yili askin süredir gurbette gecesini gündüzüne katip çalisip çabalayip, memlekete bir faydam olsun diye disini tirnagina takan, tabiri caizse birer gönüllü asker olan vatan evlatlarina küçükte olsa bir jest olsun istedik. Memleketimize geldiklerinde yardimlasmak, birlik beraberligi pekistirmek, sosyal aktivitelerde bulunup kaynasmayi saglamak, geziler düzenlemek, kurs, seminer, konferans, panel, kültürel faaliyetlerde bulunmak, kisacasi yillardir gurbette yasayan çok degerli vatandaslarimiz memleketimize geldiklerinde bize ihtiyaç duyduklari her noktada yanlarinda olmak. Umariz bu küçük jestimiz gurbette yasayan tüm vatandaslarimizi azicikta olsa sevindirir.”

PEKI, BIZE BIRAZ FAALIYETLERINIZI ANLATIR MISINIZ?

Öncelikle Dernek tüzügünün derneklere yüklemis oldugu ana vazifenin ifasi için alt yapi olusturmaya çalisiyoruz. Derneklerin kurulus amaçlari genel itibariyle hemserilerinin toplanabilecekleri mahalli kültürlerini yasabilecekleri birbirleriyle yardimlasmayi saglayabilecekleri Avrasyam Dernegi Yönetim binasi ve Lokalimizi açmis bulunmaktayiz.”

GÖKÇEBEY HEMSERILERIMIZ IÇIN GETIRISI NE OLACAK?

“Gökçebey Avrupa Asya Gurbetçiler Sosyal Kültür ve Dayanisma Dernegi 30.05.2015 tarihinde kuruldu. Dernegimiz üye sistemi ile isleyecek valiligimizin bünyesinde bulunan Dernekler Daire Baskanligi tarafindan rutin denetimleri yapilip yönetim üyeler tarafindan üç yilda bir yeniden seçilecektir. Dernegimiz Avrasyam´a on sekiz yasini doldurmus her Türk vatandasi gibi yabanci uyruklu kisilerde üye olabilecektir. Her üye seçme ve seçilme hakkina sahip olacak. Dernegimiz Avrasyam siyasi görüsü olamayan ve baska kuruluslarla baglantisi olmayan bir dernektir.

Gökçebey hemserimiz ile Gurbetçilerimizi bir araya gelmesini ekonomik güç ayrimi yapmaksizin devlet büyüklerinin de bu toplantida bulunmasini saglayarak bir nevi devlet millet kaynasmasi saglayacagiz. Bu da birbirini görmemis uzun zamandir çesitli nedenlerle görüsememis hemserilerimiz için çok anlamli bir organizasyon olacaktir. Bu bulusmalara vesile olacagimiz için simdiden çok mutluyuz.

Bunun yani sira yurtdisindaki tüm gurbetçilerimiz memleketimize geldiklerinde yardimlasmak, birlik beraberligi pekistirmek, sosyal aktivitelerde bulunup kaynasmayi saglamak, geziler düzenlemek, kurs, seminer, konferans, panel, kültürel faaliyetlerde bulunmayi hedefliyoruz. “

AVRASYAM DERNEGININ SESINI NASIL DUYURACAKSINIZ?

“Gökçebey Avrupa Asya Gurbetçiler Sosyal Kültür ve Dayanisma Dernegimizi yeni kurdugumuz için daha çilegi burnunda bir dernek. Simdilik Facebook’ta Dernegimizin adini tasiyan bir sayfa açmis bulunmaktayiz. En kisa zamanda dernegimizin adini temsilen web sayfasi kuracagiz. Daha sonra Avrasyam Dernegimizi Yerel ve Ulusal gazete ve Televizyon araciligiyla sesini duyuracagiz.”

BU YIL ILKINI DÜZENLEYECEGINIZ BIR ORGANIZASYON VAR?

“Gökçebey Avrupa Asya Gurbetçiler Sosyal Kültür ve Dayanisma Dernegimizi yeni olmasina ragmen, Onbir ayin sultani Mübarek Ramazan ayina girmis bulunmaktayiz. Çay Mahallesi ve Çarsi içi Mahalle sakinleriyle esnaflarin 28 Haziranda 2015 Pazar günü aksam yaklasik 3 bin kisiye verecegi iftar programi organizasyona Avrasyam Dernegi’de maddi ve manevi destek verecektir. Geçtigimiz günde dernegimizin lokalinde tertip komitesi olarak ilk toplantiyi gerçeklestirdik. Toplantimiza Saygi deger Belediye Baskanimiz Sayin Vedat Öztürk’te katilarak bizlere onore etmistir. Ayrica Dernegimizi kurulus asamasinda bizlere her türlü destegini vermistir. Sahsim ve Avrasyam Dernegi olarak Belediye Baskanimiz Sayin Vedat Öztürk’e tesekkür ediyoruz.”

SON OLARAK HEMSERILERIMIZE NELER SÖYLEMEK ISTERSINIZ?

“Gökçebey Avrupa Asya Gurbetçiler Sosyal Kültür ve Dayanisma Dernegimizi kurulmasi asamasinda

Bize destek veren tüm hemserilerimize, geçici yönetim kurulu olarak cani gönülden çok tesekkür ederim.

Merkezimiz Gökçebey'de bulunan yönetim binamiz ve lokalimize bir aci kahvemizi içmeye herkesi bekleriz. Dernegimiz AVRASYAM resmi olarak kurulmus olup, açilis törenimiz degerli bürokratlarimiz ve sevgili halkimizin katilimi ile görkemli bir açilis programi tasarlamaktayiz. Açilis tarihi ile ilgili siz degerli arkadaslarimizi bilgilendirip açilisimiza istirak edip bizi onore etmenizi temenni ederiz.

Ayrica, Onbir ayin sultani ve aylarin en faziletlisidir. Ramazan'in ilk günü ile birlikte nur ve feyiz dolu bir mevsimi yasamaya baslariz. Kâinat senlenir, dünya Cennetten süzülen nurânî bir hava ile dolup tasar. Bu ay yardimlasma ayidir.

Bu ay mü'minlerin rizkini arttiracak aydir. Bu ayda her kim oruçlu bir mü'mine iftar edecek bir sey verirse, yaptigi bu is günahlarinin bagislanmasina ve Cehennemden kurtulmasina sebep olur. Oruçlunun sevabindan da hiçbir sey eksilmeden onun kadar sevaba kavusur. Gökçebey Halkinin ve Türk-Islam Aleminin Mübarek Ramazan Ayini Kutlar Hayirlara Vesile Olmasini Cenab-i Allah’ tan Niyaz Ederim.”dedi.

CENGIZ SARICIK KIM?

Türkiye Taskömürü Kurumu (TTK)’dan emekli madenci Recep Saricik’in 5 çocugunun en büyügü. 1971 yilinda dünyaya gelen Cengiz Saricik, 1990 yilinda Aile birlesimiyle Almanya’ya gitti Ilkokulu Örmeci Köyünde, Orta Okulu Bakacakkadi’da Liseyi ise disaridan bitirdi. 1990 yilinda gittigi gurbette Kaynakçi kurslarina katildi. Kaynak egitiminin de 7 farkli kaynak ustaligini ögrenci. 10 yila askin zaman Alman firmasinda kaynak Ustasi olarak çalisti. 2000 Yilinda kendi isletmesini kurdu. Almanya’da devam eden isletmesi halen endüstri firmalarina mal üretmekte. 1997 Yilinda Örmeci Köyüne 13 Bin kapasiteli tavuk çiftligi kurdu. Istikrarsiz ekonomi nedeniyle bu isletmesini bir süre durdurdu.. 2011 Yilinda 110 Bin kapasiteli Etlik Piliç yetistirme tesisini eski parayla 3 trilyon, bugünkü parayla 3 milyon TL harcayarak yatirim yapti. Sosyal hayata verdigi önem nedeniyle Almanya’da iki farkli dernekte görev aldi. 500 Üyeli dernekte Halkla Iliskiler ve Yazi Isleri Sorumlusu olarak görev yapti. Diger bir Dernekte de 10 yil çesitli pozisyonlar da görev yapti. Aktif görevlerini is yogunlugu sebebiyle birakti. 1989 Yilinda evlenen Cengiz Saricik’in 24 yasinda Serecan, 22 yasinda Serkan ve 18 yasinda Elif isminde üç çocugu bulunuyor.”

*

*