FILYOS PROJESI, BÖLGENIN ULUSLARARASI ÖLÇÜDE EKONOMIK DEGERINI ARTTIRACAKTIR

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili adayi Serafettin Turpcu, beraberinde Milletvekili aday adayi Kamuran Ayyildiz ile birlikte Gökçebey ilçesine bagli Karapinar köyü’nde bulunan pazaryerini ve Çaycuma’nin Istasyon Mahallesi esnafini ziyaret ederek sikintilarini dinledi.

CHP Gökçebey Ilçe Baskani Cem Oktay ve partililer ile birlikte Gökçebey ilçesine bagli Karapinar Köyü’nde kurulan pazaryerini ziyaret eden Turpcu esnaflarin dertlerini ve isteklerini dinledi. Ardindan Köy yollarindan Çaycuma’ya dogru hareket eden Turpcu yol üstünde bulunan Kizilbel köyünde de kahvehanede durarak vatandaslarla bir araya geldi. Ardindan dogdugu memleket olan Çaycuma’da ilçe baskani Fuat Kalayci ve partililer ile birlikte Istasyon Mahallesi’ndeki esnaflarla bir araya gelen Turpcu roman vatandaslarin bulundugu bölgede de oldukça sicak bir karsilamayla karsilasti.

Filyos Projesi’nin önemine ve bölgeye kazandiracagi katma deger hakkinda vatandaslara açiklamalarda bulunan Turpcu, “Filyos Projesi ile birlikte vadi bölgesi uluslar arasi ölçüde ekonomik degerini arttiracak ve bölgenin emlak degerlerini yükseltecektir” ifadelerine yer verdi.

Turpcu yaptigi açiklamasinda, “Filyos Limani tamamen yapilacaktir. Çünkü bu bölge Ankara’ya en yakin bölgedir ve ciddi bir yurtdisina buradan mal çikisi gerçeklesecektir. Filyos Limani’ni bu hükümet yapamadi ve TTK’ya isçi alinmamasiyla da bu bölgeye ciddi anlamda zararlar verildi. Basbakan geldi Zonguldaklilara hiçbir vaade bulunmadi. Projeler parayla yapilir, parayi da Ankara dagitiyor. Bunlar Ankara’dan bu bölgeye adam akilli para ayirmiyorlar. Biz öncelikle is ve as diyoruz. Ben milletvekili olarak Filyos’un parasini her yil ayirttiracagim ve Filyos Vadi projesiyle birlikte de 90bine yakin insanimiz as sahibi olacaktir. Bütün bunlari yapmanin yolu hükümetten gelen paradir. Bu parayi milletvekilleri ve bakanlar yapar. 7 Haziran’da inaniyorum ki listemizle birlikte Ankara’ya güçlü gidip orada haklarimizi savunmak istiyoruz. Bizim Filyos’u yilan hikayesinden çikartmak istiyoruz. Çünkü Filyos Projesi ile birlikte bölge uluslar arasi ölçüde ekonomik degerini arttiracak ve buna bagli olarak vadi bölgesinin emlak degerleri yükselecektir. Buda hemserilerimizin daha rahat yasamasini ve refah düzeylerinin artmasini saglayacaktir” ifadelerine yer verdi.

*

*

*